Hoitajat taistelevat nyt oikeuksistaan tehdä työtään kohtuullisella korvauksella. Miten intersektionalistisen feministihallituksen pääministeri Marin suhtautuu kiistaan, joka koskee matalapalkkaisia naisia?

Laittaa tietenkin setämiehen asialle puuhaamaan pakkolakia!

Kyllä!

Ja kukahan setämies kaivaa itselleen kuopan tällä kertaa? Hän on peruspalveluministeri Aki Lindén.

Näin toteaa perussuomalaisten työmies Matti Putkonen, jonka mukaan pääministeri Sanna Marin on koko sotkun takana.

Matti Putkonen muistuttaa demareiden valtapiiristä: pääministeri on demari, peruspalveluministeri on demari, Tehyn johtaja on demari, Superin johtaja on demari. Demareista perussuomalaisiin siirtynyt Putkonen tuntee SDP:n toimintatavat kuin omat taskunsa.

Putkonen muistuttaa, että aluevaaleissa demarijohtaja Sanna Marin antoi hoitajille katteettomat lupaukset.

– Nyt hoitajille on valjennut, että Marin petti heidät, ja Marinilla on kiire siirtää vastuu toiselle demarille, Lindénille, Putkonen sanoo.

Lindénin kohtalo tullee olemaan karu: hänet uhrataan Ruusujen sodassa hoitajien työtaistelun eskaloituessa.

– Silloin Linden vaihdetaan pois, Putkonen ennustaa.

– Marin ei missään tapauksessa ota mitään vastuuta antamistaan lupauksistaan, vaan pesee kätensä kuin Pontius Pilatus.

Katso Putkosen haastattelu (juttu jatkuu videon alla):

Katso Suomen Uutisten Jälki-istunto, jossa toimittaja Maria Asunnan studiovieraina Matti Putkonen. Putkosen osuus on videon alussa. Studiossa haastateltu hoitajalakosta myös Kaisa Juusoa, Kike Elomaata ja Petri Hurua.

Rahaa hoitajille vai Putinia tukevien diktaattoreiden mersuihin?

Työmies Putkonen muistuttaa, että aluevaaleissa perussuomalaiset olivat todellisuudessa ainoa puolue hoitajien asialla. Hän korostaa valtion vastaavan siitä, miten rahat ohjataan.

– Nyt Marin yhdessä valtiovarainministeri Annika Saarikon kanssa jakaa rahaa Afrikan ilmastotoimiin ja Putinia tukeville kehitysmaille.

Kyse on lopulta arvovalinnoista.

– Laitetaanko rahaa suomalaisten hoitajien palkkoihin vai Afrikan diktaattoreille, jotta he voivat ostaa uuden mersun itselleen, kysyy Putkonen.

Afrikan pelasteluun palaa 2 miljardia vuosittain.

– Jos nämä rahat ohjattaisiin oikein, voidaan 3–5 vuoden palkkaohjelmalla hoitaa Suomen hoitajien asiat vastaamaan muiden Pohjoismaiden tasoa, Putkonen arvioi.

MARIA ASUNTA