Islamilainen valtio Isis on ilmoittanut olevansa Sri Lankan terrori-iskujen takana. Kolmeen kristittyjen kirkkoon ja kolmeen hotelliin kohdistuneet pommi-iskut ovat tähän mennessä vaatineet jo yli 320 kuolonuhria.

Sri Lankan viranomaiset ovat nimenneet iskujen pääsuunnittelijaksi Moulvi Zahran Hashimin. Zahran Hasmim on paikallinen muslimisaarnaaja, joka on jo pitkään kiihottanut seuraajiaan väkivaltaan sosiaalisessa mediassa, kertoo Telegraph-lehti. Moulvi on islamilaisen uskonoppineen arvonimi (mullah).

Zahran Hashimin vihapuheita sisältäneitä videoita on julkaistu muun muassa YouTubessa. Alla esimerkki videosta, jossa Hashim sanoo, että kaikki muslimien kanssa eri mieltä olevat on tapettava. Videon on linkittänyt Twitteriin Lähi-idän asioista kirjoittava israelilainen Hananya Naftali. Hän on linkittänyt videon myös Facebookiin.


Terroristijärjestö Isis ilmoittautui tänään iskun järjestäjäksi.

Site Intelligence Groupin johtaja Rita Katz välittää Twitterissä Isisin uutistoimiston Amaqin viestejä, jossa terroristijärjestö ilmoittaa jäsentensä olleen iskun takana. Isis paljastaa iskuun osallistuneiden nimet ja paikat, joissa nämä henkilöt osallistuivat iskuihin. Mikäli tiedot täsmäävät, voidaan tätä pitää todisteena siitä, että järjestö on todella ollut mukana iskussa.


SUOMEN UUTISET