ITALIA | Il Giornale -lehti kertoo sisäministeri Matteo Salvinin aikeista leikata vastaanottokeskusten kustannuksia.

Päivärahaa on tarkoitus maksaa nykyisen 35 euron sijasta 19 euroa.Sisäministeriön mukaan valtio säästäisi muutoksella 400 miljoonaa euroa.

EU:n komissio tyrmäsi vastikään Italian budjetin ja moitti maata alijäämästä. Hallituksen aikeet siirtolaisille jaettavan rahan leikkauksista helpottanevat osaltaan budjetin tasapainottamista.

Salvini on toiminut määrätietoisesti maahanmuuttokriisin edessä. Italia kielsi kesällä avustusjärjestöjen laivoja kuljettamasta siirtolaisia Pohjois-Afrikasta Italian satamiin. Kiellolla on ollut merkittävä vaikutus tulijamääriin.

Lega suositumpi kuin koskaan

Sisäministerin johtaja La Lega -puolue onkin noussut kannatusgallupeissa kannatusennätykseen. Suomessa gallup-lukuja on hämmästelty, koska täkäläiset asiantuntijat ovat jumiutuneet ajatukseen siitä, että ”populistipuolueet” automaattisesti menettävät kannatustaan ollessaan hallitusvastuussa. Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) huomautti aiemmin, ettei tämä pidä paikkaansa.

– Itävallan vapauspuolueen ja Italian Legan, samoin kuin Unkarin Fideszin ja Puolan Laki ja oikeus -puolueen kannatus on kuitenkin vain noussut hallitusvastuussa. Tämä johtuu siitä, että ne ovat pitäneet kiinni lupauksistaan. Ihmiset ovat nähneet, että äänestämällä voi vaikuttaa, Halla-aho totesi.


Oikaisu 8.11.2018 klo 15:30: Kyse ei ollut siirtolaisten päivärahasta vaan vastaanottokeskusten päivittäisestä kustannuksista.

SUOMEN UUTISET