Suomalaisten eniten ihailema mies on Barack Obama, kävi ilmi YouGov -tutkimuslaitoksen kyselyssä. Naisista suomalaiset ihailevat eniten ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräistä, mutta myös Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Laura Huhtasaari on kymmenen ihailluimman joukossa.

YouGov keräsi joulukuussa avoimia ehdotuksia 35 maan panelisteilta, joilta kysyttiin yksinkertaisesti: ”Kun ajatellaan maailman tällä hetkellä elossa olevia ihmisiä, ketä [miestä tai naista] ihailet eniten?”

Ehdotusten perusteella koottiin eniten ehdotettujen ja vähintään neljässä maassa nimettyjen 20 miehen ja 20 naisen listat. Yksittäisten maiden listoille lisättiin myös 10 suosittua paikallista henkilöä.

Tulokset on laskettu kahden kysymyksen vastausten perusteella – ihaileeko vastaaja henkilöä lainkaan, ja onko hän vastaajan eniten ihailema henkilö.

Huhtasaari oli kymmenes listalla, jossa oli hänen edellään vain viisi suomalaista. Huhtasaari ei hävinnyt paljonkaan Kuningatar Elisabetille tai kruununprinsessa Viktorialle.

Bill Gates ja Angelina Jolie taas ovat jälleen kerran maailman ihailluimmat mies ja nainen. Teknologian edelläkävijä ja filantrooppi Gates on ollut listan kärjessä joka kerran, kun YouGov on suorittanut kyselyn, ja Jolie puolestaan on päässyt ykkössijalle kaikissa kolmessa vuoden 2015 jälkeen järjestetyssä kyselyssä, jossa on ollut erilliset kategoriat miehille ja naisille.

Suomen Uutiset