Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) pitää kotouttamista korviketekemisenä, joka on yhtä hyödytöntä kuin intiaanien sadetanssi ennen muinoin.

Lauantaina Jyväskylässä vaalipaneeliin osallistunut Halla-aho huomautti vanhustenhoitoa koskevien kysymysten yhteydessä, että Suomi käyttää maahanmuuttajien kotouttamiseen joka ainoa vuosi sen summan rahaa, jolla hoitajamitoitus saataisiin nostettua 0,7:ään. Tilaisuutta juontanut Ylen toimittaja Pirjo Auvinen kysyi, eikö maahanmuuttajia sitten mielestäni pitäisi kotouttaa.

Halla-aho pohti jälkikäteen asiaa, ja kirjoitti tänään FB-sivuilleen:

”Kotouttaminen on nykyajan vastine intiaanien sadetanssille. Primitiivinenkin ihminen toki havaitsi korrelaatiot ja osasi päätellä syy-seuraus-suhteita. Intiaanit tiesivät kokemusperäisesti aivan hyvin, että ankarakaan tanssiminen ei saa sadetta aikaan.

Miksi he siis tanssivat? Siksi, että a) oli olemassa ongelma (eli kuivuus), b) jotain piti tehdä, koska muuten kansa olisi alkanut purnata, että miksi kukaan ei tee mitään. Sadetanssi oli korviketekemistä. Kun tanssittiin, voitiin sanoa ja kokea, että vakavaan asiaan on puututtu päättäväisin toimin.

Lisäksi voitiin aina ajatella, että jos EI olisi tanssittu, olisi VIELÄ kuivempaa.

Kotouttamisessa poppamiesten nykyaikaiset vastineet, kotouttajakonsultit ja monikulttuurikoordinaattorit, tanssivat maahanmuuttajan ympärillä ja tekevät loitsuja. Mitään vaikutusta niillä ei ole, mutta – kuten sadetanssissa – rituaalilla puututaan päättäväisesti vakavaan ongelmaan – kotoutumattomuuteen – ja koetaan, että nyt homma on hoidossa.

Lisäksi voidaan aina ajatella, että jos EI kotoutettaisi, kotoutuminen olisi VIELÄ huonompaa.”

SUOMEN UUTISET