Suomalainen autourheilukulttuuri nousee uudelle tasolle, kun hallitus varmistaa uudella 3,5 miljoonan tukisummalla valmisteilla olevan KymiRingin rakentamisen etenemisen, perussuomalaisedustajat Juho Eerola, Jani Mäkelä ja Kaj Turunen sekä työministeri Jari Lindström kiittävät.

– Uusi urheiluministeri Sampo Terho taisteli hienosti merkittävän rahasumman radan tukemiseksi. Saatiin perussuomalainen urheiluministeri ja heti merkittävää tukea suomalaisille tärkeälle urheilumuodolle.

Kymen Iittiin rakenteilla oleva KymiRing moottoriurheilukeskus saa valtiolta 3,5 miljoonan euron määrärahan sillä edellytyksellä, että radan muiden rahoittajien panostus riittää turvaamaan radan valmistumisen.

Pohjois-Euroopan suurin moottoriurheilukeskus

KymiRingistä tulee Pohjois-Euroopan suurin moottoriurheilukeskus. Vuonna 2018 siellä on tarkoitus järjestää jo ensimmäinen moottoripyörien MotoGP. 4,6 km:n pituisella radalla on periaatteessa mahdollista järjestää jopa formulakisoja.

– Suomella on maine huippuluokan autourheilumaana. On oikeastaan ihme, ettei tämän tason moottoriurheilurataa ole rakennettu Suomeen aikaisemmin. Oli jo korkea aika, liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Mäkelä Lappeenrannasta toteaa.

– Suomalaiset ovat maailman nopein kansa.

KymiRing ei tule pelkästään autourheilukäyttöön. Siellä on tarkoitus järjestää esimerkiksi liikenteen ammattikuljettajien koulutusta. Lisäksi sen yhteyteen tulee liikenneturvallisuuskeskus sekä ajoneuvoteollisuutta palveleva testausympäristö.

SUOMEN UUTISET