Kansallinen itsemääräämisoikeus on Euroopassa tällä hetkellä kova sana. Eurokriittiset, jäsenmaiden omaa päätösvaltaa korostavat puolueet ovat edenneet viimeisen vuoden aikana muun muassa Hollannissa, Ranskassa, Itävallassa ja Saksassa. Britannian ero unionista etenee. Lisäksi monet alueet ovat pyrkimässä eroon emovaltiostaan tai vaatimassa suurempaa autonomiaa. Skotlantiin saattaa tulla uusi kansanäänestys, Katalonian tilanne on yhä täysin auki, ja nyt itsehallinnon laajentamista ja jopa itsenäisyyttä kannattavat ryhmät saivat jytkyn Ranskaan kuuluvalla Korsikalla.

Autonomistien ja separatistien yhteislista sai Korsikan aluevaalien ensimmäisellä kierroksella lähes puolet äänistä, Verkkouutiset kirjoittaa.

Pè a Corsica -lista sai jo Korsikan aluevaalien ensimmäisellä kierroksella 45,36 prosenttia äänistä. Lopullinen voitto ratkeaa ensi sunnuntain toisella kierroksella.

Yhteislistan maltillinen ja realistinen tavoite on, että saarelle myönnettäisiin seuraavien kolmen vuoden aikana autonomi, joka toteutettaisiin seuraavien 10 vuoden aikana.

Suomen Uutiset