Kansanedustaja Kimmo Kivelä kertoi vappupuheessaan näkevänsä jo ”kevään merkkejä”. Orastava työllisyysnäkymien kasvu on tervetullutta, vaikkakin välttämättömiä uudistuksia tehnyt hallitus on joutunut ankarien moitteiden kohteeksi.

– Nykyinen hallitus on epäsuosittu, sillä se on joutunut tekemään kipeitä ratkaisuja sekä vastenmielisiä päätöksiä. Tässä hallituksessa Perussuomalaiset ovat olleet mukana, emme väistä vastuuta tai yritä kierrellä ja kaarrella, Kivelä painotti.

”Kipeiden leikkausten aika on ohi”

Hän muistutti, että tässä hallituksessa PS on sosiaalinen omatunto, inhimillinen ääni vähäosaisen ihmisen ja välittämisen puolesta.

– Vappua edeltäneessä säässä ei ole ollut kehumista, mutta kevät on edessä, kevään merkit on aistittavissa myös Suomen ilmapiirissä. Työttömyys on kääntynyt laskuun ensimmäistä kertaa lähes kymmeneen vuoteen. Yritysten toimintaedellytykset ovat parantuneet. Velkaantumiskehitys on pysähtymässä. Kipeiden leikkausten aika on ohi, Kivelä totesi.

Hän muistutti myös hallituksen puoliväliriihessään linjaamista tulevaisuuden toimenpiteitä:

– Pienyrittäjien ja itsensätyöllistäjien asemaa parannetaan.
– Konkurssin tehneille annetaan mahdollisuus uuteen alkuun.
– Niin sisäiseen kuin ulkoiseen turvallisuuteen lisätään voimavaroja.
– Erityisesti perheellisten opiskelijoiden asemaa parannetaan.
– Varhaiskasvatuksen maksuja alennetaan ja yhä useampi perhe saa vapautuksen päiväkotimaksuista.

Poliittisten päätöksentekijöiden tulisi Kivelän mukaan ymmärtää vastuunsa – ei vain kannattajilleen ja äänestäjilleen, vaan myös laajemmin yhteiselle isänmaallemme ja ihmiskunnalle sekä tuleville sukupolville.

Kivelä pohti myös kesällä järjestettävää Jyväskylän puoluekokousta.

– Se tulee olemaan kypsyyskoe puolueellemme. Siellä päätetään, olemmeko ohimenevä poliittinen tähdenlento vai oikeasti suomalaista yhteiskuntaa uudistava oikeudenmukaisuutta ja yhdenvertaisuutta ajava kansanliike.

Kivelä puhui sekä Leppävirralla että Kuopiossa.

SUOMEN UUTISET