Puheenjohtaja Timo Soini painotti vappupuheessaan kohentuvaa työllisyyttä.

– Tosiasia on, että talous kasvaa ja työllisyys paranee. Uusia työpaikkoja syntyy. Edellisen hallituksen aikana tuli 100.000 työtöntä lisää. Tämä tosiasia ei punavihreillä puheilla muuksi muutu. Tämä on parempi hallitus kuin edellinen. Siitä huolimatta tai sen vuoksi, että Perussuomalaiset ovat mukana. Kotiäiti saa nukkua yönsä rauhassa ja se on perussuomalaisten ansiota.

Soini myönsi, että hallitustaival on ollut ohdakkeinen.

– So What? Kuka odotti jotakin muuta? Jos haluaa helppoa elämää ei pidä mennä politiikkaan tai olla ainakaan puolueen puheenjohtaja. Tiedän kokemuksesta. Vaaleja tulee ja vaaleja menee. Ei elämä niihin lopu. Politiikassa pitää olla rohkea ja yrittää. Tämä testi Perussuomalaisten on kestettävä. Etulinjassa rytisee aina, vaihtoehto on työnnellä moppia taustalla. Se homma kuuluu tällä hetkellä punavihreille ja RKP:lle.

Puheenjohtaja sivusi myös viime päivinä esillä ollutta kysymystä siitä, onko perussuomalaisten hallituspuolueena sallittua puhua EU- tai euroerosta vai ei. Valtionvarainministeri Petteri Orpo oli painottanut lauantaina, että hallituksen riveistä ei voi kuulua EU-vastaisia puheita. Soinin mukaan EU:sta saa puhua kriittisesti.

– Viime päivinä perussuomalaiset ovat saaneet ohjeita Eurooppa-politiikkaan. Ei kannata hötkyillä. Sekä nykyisellä että tulevalla Eurooppa-ministerillä on kokemusta Euroopan parlamentista, sitä kokemusta nykyhallituksessa ei muilla ole. Oppositiojohtajista kokemusta on vain Sari Essayahilla, muut kumisevat tyhjyyttään kokemuksensa kanssa. Ilmankos perussuomalainen tietämys ärsyttää. Euroopan unionista saa puhua myös kriittisesti. Paluuta Neuvostoliiton aikaiseen itsesensuuriin, puhumattakaan muusta sensuurista, ei ole. Sama pätee kaikkeen politiikkaan, Soini linjasi.

SUOMEN UUTISET