

SDP:n Jutta Urpilainen ja perussuomalaisten Timo Soini keskustelevat eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 26. huhtikuuta 2017. Urpilainen lupaili oman ministeritaipaleensa alussa suomalaisille sataatuhatta työpaikkaa, mutta tulos olikin pänvastainen - työttömyys kasvoi sadallatuhannella. / LEHTIKUVA
Timo Soini vappupuheessaan: Työllisyys paranee ja talous kasvaa
Puheenjohtaja Timo Soini painotti vappupuheessaan kohentuvaa työllisyyttä.
– Tosiasia on, että talous kasvaa ja työllisyys paranee. Uusia työpaikkoja syntyy. Edellisen hallituksen aikana tuli 100.000 työtöntä lisää. Tämä tosiasia ei punavihreillä puheilla muuksi muutu. Tämä on parempi hallitus kuin edellinen. Siitä huolimatta tai sen vuoksi, että Perussuomalaiset ovat mukana. Kotiäiti saa nukkua yönsä rauhassa ja se on perussuomalaisten ansiota.
Soini myönsi, että hallitustaival on ollut ohdakkeinen.
– So What? Kuka odotti jotakin muuta? Jos haluaa helppoa elämää ei pidä mennä politiikkaan tai olla ainakaan puolueen puheenjohtaja. Tiedän kokemuksesta. Vaaleja tulee ja vaaleja menee. Ei elämä niihin lopu. Politiikassa pitää olla rohkea ja yrittää. Tämä testi Perussuomalaisten on kestettävä. Etulinjassa rytisee aina, vaihtoehto on työnnellä moppia taustalla. Se homma kuuluu tällä hetkellä punavihreille ja RKP:lle.
Puheenjohtaja sivusi myös viime päivinä esillä ollutta kysymystä siitä, onko perussuomalaisten hallituspuolueena sallittua puhua EU- tai euroerosta vai ei. Valtionvarainministeri Petteri Orpo oli painottanut lauantaina, että hallituksen riveistä ei voi kuulua EU-vastaisia puheita. Soinin mukaan EU:sta saa puhua kriittisesti.
– Viime päivinä perussuomalaiset ovat saaneet ohjeita Eurooppa-politiikkaan. Ei kannata hötkyillä. Sekä nykyisellä että tulevalla Eurooppa-ministerillä on kokemusta Euroopan parlamentista, sitä kokemusta nykyhallituksessa ei muilla ole. Oppositiojohtajista kokemusta on vain Sari Essayahilla, muut kumisevat tyhjyyttään kokemuksensa kanssa. Ilmankos perussuomalainen tietämys ärsyttää. Euroopan unionista saa puhua myös kriittisesti. Paluuta Neuvostoliiton aikaiseen itsesensuuriin, puhumattakaan muusta sensuurista, ei ole. Sama pätee kaikkeen politiikkaan, Soini linjasi.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Upea kevätsää helli vappupuhujia – perussuomalaisista ”ilon ja toivon liike”

Kansanedustaja Kimmo Kivelä vappupuheessaan: ”Jyväskylän puoluekokous tulee olemaan perussuomalaisille kypsyyskoe”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Työelämägallup: Vain vajaa puolet ammattiliiton jäsenistä tietää, että työttömyysturva ei edellytä liiton jäsenyyttä
Ammattiliittoon kuuluminen ei itsessään takaa turvaa työttömyyden varalta. Turvan takaa työttömyyskassan jäsenyys. Tämä ei ole selvää läheskään kaikille ammattiliittojen jäsenille.