Kansanedustaja Maria Tolppanen (ps.) naisten oikeuksia tukeva teksti johti kirjoituskieltoon. Tolppanen moittii päätöstä, ja jatkaa bloggaamista toisaalla. 

Blogaaja.fi -blogialustalla kirjoittanut Tolppanen sai matkalta palattuaan eriskummallisen viestin – hänen bloginsa oli suljettu, perusteluksi ilmoitettiin se, että ”palvelussamme on nollatoleranssi myös salonkikelpoiselle rasismille.”

Blogaaja-palvelun ylläpito perusteli myöhemmin Tolppasen blogin sulkemista seuraavasti:

”Yksiselitteisesti suljemme kaikki blogit, joissa kirjoittaja antaa tukensa uusnatsien ja väkivaltarikoksista tuomittujen henkilöiden johtamille rasistisille katupartioille (esimerkiksi 9.1.2016 julkaistu artikkeli). 

Palveluamme ei ole luvallista käyttää ihmisryhmiin kohdistuvan vihan lietsomiseen julkaisemalla tietoja, joissa totuutta on tarkoituksellisesti pyritty hämärtämään tai vääristelemään (esimerkiksi 5.3.2016 julkaistu artikkeli maahanmuuttajien tuista sekä lukuisat muut artikkelit).

Tässä tapauksessa osoitteessa mariatolppanen.blogaaja.fi -sijainneen blogin ylläpitäjä on lisäksi laiminlyönyt päätoimittajavelvollisuutensa oikaisu- ja vastineoikeuksien osalta jättämällä järjestelmällisesti julkaisematta kommenttien muodossa lähetetyt oikaisupyynnöt, joissa artikkeleissa esiintyviä virheitä on pyritty oikaisemaan, sekä vastineet, joissa henkilöt ovat pyrkineet esittämään oman mielipiteensä itseään koskevaan blogikirjoitukseen liittyen.”

Blogi suljettiin ylläpidon tekemän kokonaisarvion perusteella.

Tolppanen kiistää ehdottomasti kirjoitustensa rasistisuuden. Kirjoituksia, joihin ylläpito viittaa, on julkaistu useissa sanomalehdissä. Viimeisin, naisten oikeuksia puolustanut teksti oli julkaistu kokonaisuudessaan esimerkiksi Pohjalainen-lehdessä.

– Olen arvostellut maahanmuuton ongelmia ja maahanmuuttopolitiikkaa. Ennen muuta olen arvostellut epätasa-arvoisuutta. Kun puhun naisten tasa-arvosta, tarkoitan kaikkia naisia, jotka ovat Suomessa. Taustasta riippumatta.

– Kaikilla naisilla on taustastaan riipumatta oikeus naiseuteensa ja naisrauhaan. Oleskeluluvan tai pakolaisstatuksen saaneilla naisilla on oltava tasavertainen mahdollisuus terveydenhuoltoon ja opiskeluun – taustastaan riippumatta. Näitä oikeuksia ei voida heiltä riistää kulttuurisiin syihin vedoten.

Tolppanen on viestittänyt sukupuolten välisen tasa-arvon puolesta, mutta tämänkin on saatu käännettyä rasismiksi. Kirjoituskielto blogaaja-palveluun on oire tästä.

Tolppanen kertoo saaneensa runsaasti palautetta, jossa häntä kannustetaan jatkamaan kirjoittamista. Hän jatkaa bloggaamista perussuomalaisten blogialustalla.

KERRO MIELIPITEESI! Blogaaja-palvelussa julkaistu Tolppasen teksti ”Mihin katosi naisten tasa-arvo?” oli ylläpidolle liikaa. Oliko teksti mielestäsi asiallinen? Lue teksti perussuomalaisesta blogista

SUOMEN UUTISET