Kristillisdemokraattien linja sananvapauskysymyksiin on muutoksessa. Suomen Uutiset nosti äskettäin esille sen, miten KD:n toimijat Päivi Räsänen, Peter Östman ja Antero Laukkanen vuonna 2015 vaativat tiukkoja rajoja vihapuheelle, mutta nyt ääni on toinen. Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä kommentoi asiaa Suomen Uutiselle.

– Suomen Uutiset on havainnoinut aivan oikein, että kristillisdemokraattien näkökulma asiaan on muuttunut. Mitään virallista kantaa meillä ei asiasta ole, mutta viimeistään Päivi Räsäsen esitutkinnan yhteydessä on meille avautunut mihin kaikkeen ”kiihottamista kansanryhmään” vastaan voidaankaan soveltaa, Maanselkä toteaa.

– Räsänen korkeintaan kiihotti Aurajoen rannalla toimistoissaan istuvia kirkonmiehiä, mitään ”kansanryhmää” tuskin hänen twiittinsä on kiihottanut.

– Kristillisen kulttuuriperustan puolustaminen on meille ensiarvoisen tärkeää. Jos Raamattu tai sen yksittäiset jakeet tulkitaan vihapuheeksi, ja niiden esillä pitämisestä syyllistyy viharikokseen, niin emme sellaista lainsäädäntöä voida millään puolustaa.

Hän uskoo, että suhtautuminen Jumalanpilkkapykälään tulee muuttumaan. Niin ikään kristillisdemokraattien ajatus pykälästä on muutoksessa.

– Nykyäänhän sitä käytetään islamin suojaamiseksi kritiikiltä, kun taas kristittyjä saa mielin määrin haukkua ja pilkata. Puolustan myös näiden pilkkaajien sananvapautta, kyllä kristillinen usko sen kestää.

– Jos jokin pykälä ei toimi käytännössä, tai sillä suojataan vain yhden uskonnon oppiperustaa kritiikiltä, niin ei sellaista lainsäädäntöä edes pitäisi olla. Irlanti taitaa olla viimeisimpänä maana poistanut vastaavan pykälän.

– Islamilaisessa maailmassa jumalanpilkasta voi seurata jopa kuolemantuomio. Pykälän poisto Suomessa lähettäisi myös islamilaiseen maailmaan viestin, että tällaista lainsäädäntöä ei saisi olla olemassa.

Uusi blogisivusto auki

KD kertoi tänään uuden blogisivuston avaamisesta. Konservatiivi.fi-sivusto lupaa vaihtoehtoista näkemystä ”punaiselle postmarxilaiselle aatteelle”.

– Punaisen postmarxilaisen aatteen takana on postmoderni filosofia, jossa maailmaa tarkastellaan dekonstruktionistisesti erilaisilla ’jälki’- tai ’post’-etuliitteellä varustettuja suuntauksilla, kuten jälkistrukturalismi, postmarxismi ja postfeminismi. Postmoderni skeptismi toteutuu yhteiskunnassa usein arvorelativismina tai nihilisminä. Tämän hölynpölyn vastineeksi Konservatiivi -blogi esittelee konservatiivisia ajattelijoita ja ajatuksia yhteiskunnan eri osa-alueilta, Maanselkä avaa.

SUOMEN UUTISET