Vielä 2015 kristillisdemokraattien riveistä paasattiin sananvapauden vastaista standardipaheksuntaa. Puheenjohtaja Päivi Räsäsen suulla vakuuteltiin, että ”vihapuhe johtaa vihatekoihin” ja Peter Östman vaati kontrollia keskustelupalstoille. Antero Laukkanen ja muut kynnellekykenevät KD-kansanedustajat vaativat yksissä tuumin loppua rasismille.

Entäpä tänään?

KD:n taitavimpiin puhujiin kuuluva Aki Ruotsala on saanut potkut Porin jazzin toimitusjohtajan paikalta. Päivi Räsänen on itse moninaisten sananvapaussyytösten kohteena. Perinteistä avioliittokäsitystä puolustavat kirkon jäsenet ovat ennenkuulumattoman myllytyksen kohteina.

Suvaitsevaisen kansanosan raivo on iskenyt lujaa kristillisdemokraatteihin, ja puolueessa näyttää virinneen ymmärrys siitä, että punavihreitä arvoja edistämällä kristilliset piirit edistävät samalla oman aateperustansa tuhoutumista.

Aiheeseen on tarttunut KD-kansanedustaja Sari Tanus. Hän kirjoittaa Aamulehden kolumnissaan:

”Tilanne on todella huolestuttava. Kristittyjen asema Suomessa käy yhä ahtaammaksi. Kehitys on huomioitu eri medioissa myös maailmalla.

Demokraattiselle, asialliselle ja vuorovaikutteiselle keskustelulle ei tunnu olevan tilaa. Pelko esittää valtavirrasta eriäviä mielipiteitä on niin suuri, että moni kätkee mielipiteensä ja ajatuksensa.

Kuka tai ketkä ovat nostaneet esimerkiksi ihmissuhteisiin ja seksuaalisuuteen liittyvissä teemoissa yhden seksuaalipoliittisen järjestön ikään kuin sananvapauden ylituomariksi? Voiko tässä maassa ilmaista enää minkäänlaisia mielipiteitä ilman, että järjestöaktiivien vyörytys alkaa?

Mielipiteenvapauden rajoittamisyritykset lähentelevät jo totalitarismia. Mitä enemmän sananvapautta Suomessa rajoitetaan, sitä enemmän vastakkainasettelu lisääntyy. Samalla yhä useampi suomalainen radikalisoituu ajattelussaan ja yhteiselo käy yhä vaikeammaksi.”

SUOMEN UUTISET