Perussuomalaisten puoluetoimiston perimmäiseen varastonurkkaan kätkeytynyt salainen vaaliase on liikkeellä. Kouvolan Lakritsi Oy:n valmistamien mainionmakuisten mellipötkylöiden ensierä on toimitettu vaalikentille, ja ne ovat saaneet arvoisensa vastaanoton. Vehnäjauhoista, vedestä, sokerista ja sokerisiirapista rakkaudella valmistetut, suomalaisella taidolla kokoonpuristetut pikku namuset ovat maistuneet turuilla, toreilla ja toimistojen taukotiloissa.

Mutta vaaniiko jossain karkin lisäksi kepponen? Vanha kansa tiesi sanoa, että ei niin hyvää ettei jotain pahaakin. Iltalehti lähti oikopäätä selvittämään, onko joku harmistunut perussuomalaisten makeilusta.

Päivystäväksi paheksujaksi löytyi nuorisotutkija Veronika Honkasalo (vas). Honkasalo ihmettelee Iltalehden mukaan kovasti, ”miksi perussuomalaiset ovat halunneet jakaa mahdollisille äänestäjilleen juuri tällaista pakettia.”

Niin, miksi?

Miksi perussuomalaiset valitsi vaaliviestinsä toimittajaksi juuri Kouvolan Lakritsi Oy:n? Siis sen saman sata vuotta makeisia valmistaneen kotimaisen pientuottajan, jonka lakritsirasioihin ovat aikaisemmin luottaneet muun muassa Osuuspankkiryhmä, Volkswagen, Puustelli ja Kaukokiito. Eivätkö perussuomalaiset yhtään ajatelleet, minkä viestin he välittävät? Pakkauksen kanteenkin kirjoittivat: ”Saat mitä tilaat”.

Kehtaavatkin.

PS VIIHDETOIMITUS

Tagit