Yle julkaisi tänään kuukausittaisen puoluekannatusgallupinsa. Kokoomus säilytti ykköspaikkansa, mutta putosi ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen alle 20 prosentin kannatukseen. Kannatus laski yhdellä prosenttiyksiköllä päätyen 19,8 prosenttiin.

Perussuomalaiset lisäsivät kannatustaan 0,3 prosenttiyksikköä nousten toiseksi suurimmaksi, mitattu kannatus on 18,4 prosenttia. Keskusta nousi 1,1 prosenttiyksikköä, kannatus on 18,3 prosenttia. SDP putosi 0,2 prosenttiyksikköä ja päätyi neljännelle sijalle 18,0 % kannatuksella.

Vihreät onnistui nostamaan kannatustaan Heidi Hautalan viimeaikaisesta rämpimisestä huolimatta. Puolueelle mitattiin 9 prosentin kannatus, nousua oli 0,3 prosenttiyksikköä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kommentoi tuloksia blogissaan:

– Arvokonservatiivit lipuvat kokoomuksesta kepuun ja perussuomalaisiin. Stubbin ja Männistön perhelinja on perusporvarille liikaa. Toinen syy on talouspolitiikka. Kokoomus joutuu taipumaan osinkoveron korjaukseen. En usko mihinkään Himas-selitykseen. Sama kun vihreiden Hautala. Lautapäät puolustavat omiaan.