Perussuomalaisten poliisikansanedustaja Kari Kulmala hämmentyi huomatessaan SDP:n kansanedustaja Mika Karin esittävän lakimuutosta automaattisen liikennevalvonnan kehittämiseksi. Karin lakialoite on sisällöltään hyvin samankaltainen Kulmalan jo viime syyskuussa tekemän toimenpidealoitteen kanssa.

Kulmala ehdotti syksyllä 2016, että kameratolpat merkittäisiin huomiovärein ja etukäteen varoittavin liikennemerkein.

Kulmalan syyskuinen toimenpidealoite huomioitiin myös mediassa laajalti. Iltalehti (14.9.2016) kirjoitti, että Kulmalan esittämällä uudistuksella vältettäisiin esimerkiksi vaaralliset äkkijarrutukset kameratolppien kohdalla.

Lähes 30 vuotta poliisina muun muassa liikkuvassa poliisissa työskennellyt Kulmala muuttaisi myös kameratolppien sijoittelua. Kulmalan mielestä automaattinen liikennevalvonta nykyisellään vaikuttaa rahastukselta eikä liikenneturvallisuuden parantamiselta.

Kulmala on positiivisesti yllättynyt, että myös oppositiossa on luettu hänen toimenpidealoitteensa ilmeisen tarkasti.

– Hienoa, että demariedustajakin on tullut minun ja muiden perussuomalaisten kanssa samoille, liikenneturvallisuuden parantamiseen tähtääville linjoille. Tälle uudistukselle on selvästi laaja kannatus, toteaa Kulmala.

– Kun liikkuva poliisi lakkautettiin viime hallituskaudella, ylivoimainen enemmistö demareiden kansanedustajista kannatti lakkauttamista. Sen sijaan perussuomalaiset vastustivat lakkauttamista viimeiseen asti.

SUOMEN UUTISET

Tagit