Perussuomalaisten kansanedustaja Kari Kulmala haluaa selvittää, voitaisiiko automaattisen liikennevalvonnan käyttämät kameratolpat maalata värikkäiksi. Tällöin autoilijat kykenisivät näkemään ne nykyistä paremmin, jolloin kameratolppien ennalta estävä vaikutus ylinopeuksiin kasvaa merkittävästi.

– Useissa Euroopan maissa kameratolpat on värjätty huomioväreillä ja lisäksi jopa jokaisesta kameratolpasta informoidaan liikennemerkillä hyvissä ajoin ennen kameraa. Olen vahvasti sitä mieltä, että kameratolppien ei ole tarkoitus tuottaa ainoastaan valtiolle tuloja vaan sen perimmäinen ja lähes unohdettu tarkoitus on tuottaa liikenneturvallisuutta juuri siinä kohdassa mihin se on asennettu. Samalla tulee käydä myös kaikki kameratolpat kriittisesti läpi ja katsoa, ovatko ne oikeissa paikoissa. Tällä hetkelle ne eivät ole, Kulmala kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

Häneltä ei löydy ymmärtämystä kameratolpille, jotka on asennettu puoliksi piiloon.

– Tällöin niiden havaitseminen tapahtuu vasta ihan kohdalla jolloin ollaan jo vaara-alueella, minkä vuoksi kameratolppa on alunperin asetettu, Kulmala huomauttaa.

SUOMEN UUTISET