MTV:n vaalikoneeseen vastanneista noin 40 prosenttia on saanut ykkösehdokkaakseen perussuomalaisten Laura Huhtasaaren. Jos Sauli Niinistön lähes pohjoiskorealaiseen kansansuosioon viittaavat mielipidetutkimukset ennakoivat vaalitulosta, on Suomen kansa äänestämässä itselleen presidentin, jolla on isänmaan suurista kysymyksistä aivan eri mielipiteet kuin kansan enemmistöllä.

Kakkoseksi pääsi sosiaalidemokraattien Tuula Haatainen, jota vaalikone suositteli neljäsosalle vastaajista. Istuvaa presidenttiä Sauli Niinistöä vaalikone on vastausten perusteella suositellut vain kymmenelle prosentille vastaajista, MTV:n uutiset kertovat.

Joissain taannoisissa vaalikoneissa kysymyspatteri on koostunut hieman viihteellisistäkin kysymyksistä, mutta nyt MTV:n koneen 30 väittämää liittyvät aivan olennaisesti presidentin toimenkuvaan ja valtaoikeuksiin.

Ehdokkaat ja äänestäjät ottavat väitteisiin kantaa liukuvalla asteikolla samaa mieltä / eri mieltä. Kaikki kahdeksan ehdokasta ovat vastanneet koneen kysymyksiin.

Suomen Uutiset