Maaseudun Tulevaisuus tarjoili tänään lukijoilleen vähemmän laadukkaan HÄH-kokemuksen.

Kuten sarjakuvien ystävät tietävät, Fingerporin kuvitteellinen kaupunginjohtaja Aulis Homelius joutuu tämän tästä erikoisiin kahnauksiin toimittajien kanssa, jotka vääntävät perusteellisen mutkalle hänen tekemisensä ja sanomisensa. Esimerkiksi lastenjuhlien kiltti nukketeatteriesitys muuttuu Fingerporilaisten toimittajien sielunmaisemassa muotoon: ”Nyrkit puhuivat Homeliuksen perhejuhlassa”.

Maaseudun Tulevaisuus päätti tänään – syystä tai toisesta – tehdä niinsanotut fingerporit ja uutisoida ex-puheenjohtaja Jussi Halla-ahon (ps.) ilmeisestä sarkasmista kuin kyseessä ei olisi sarkasmi lainkaan. Kyse oli alun perin maikkarin vaalitentistä, jossa puheenjohtaja Riikka Purra (ps.) jätettiin käytännössä kokonaan paitsioon. MTV tarjoili auliisti aikaa pääministeri Marinin monologeille, mutta suurin oppositiopuolue jäi jostain syystä kovin vähille puheenvuoroille. Ja useat niistä harvoistakin puheenvuoroista tietenkin keskeytettiin.

Halla-aho kommentoi episodia hirtehisesti twiittaamalla: ”Persut uhriutuvat taas turhaan!”

Twiitti on niin tyypillistä Halla-ahoa kuin nyt vain käsikirjasta löytyy, mutta ilmeinen sarkasmi otettiin Maaseudun Tulevaisuudessa sellaisenaan. Niinpä lehti mennä pläjäytti otsikon: ”Jussi Halla-ahon mielestä perussuomalaiset uhriutuivat taas turhaan puheenjohtaja Purran saamasta puheajasta vaalitentissä”.

Tapaus on herättänyt melkoisesti hilpeyttä somessa, mutta myös kysymyksiä siitä, miksi kepulehti julkaisee höpöjä juuri vaalien kynnyksellä.

Kansanedustaja Sanna Antikainen (ps.) twiittaa:

SUOMEN UUTISET