Perussuomalaisten kansanedustaja, Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen jäsen Pirkko Mattila kuuluttaa kansallisten kyberstrategioiden laatimisen ja mediaväkivallalta suojautumisen perään. Mattila piti puheen neuvoston yleiskokouksessa.

Kokouksessa käsiteltiin raporttia mediaväkivallasta. Mattilan mukaan raportti on ajankohtainen ja tunnistaa ongelmat ratkaisuhakuisesti. Yhteiskuntaa ei saa altistaa väkivallalle mediankaan kautta. Turvallisuus on perusoikeus ja hyvinvoinnin perusta.

– Käytämme mediaa yhä enemmän, joten mahdollisuudet myös mediaväkivallalle lisääntyvät. Jos medianlukutaitoa ei ole, eikä kansallista kontrollia mediasisällöille, niin mediaväkivalta voi anastaa tilan itselleen. Viime kädessä on kyse myös todennäköisestä rahallisesta hyödystä.

Lapsille ja nuorille erityisesti täytyy olla myönteistä kehitystä edistävää mediaa. Suomessa on myös tuloksellisia koulupoliisikokeiluja, joiden avulla voidaan tarttua myös mediaväkivaltaan. Vaikka ”poliisi koulussa” voi kuulostaa dramaattiselta, Suomessa kyse on etenkin kasvatuksesta ja ennaltaehkäisystä, Mattila huomautti puheenvuorossaan.

Mattilan mielestä yhteisöjen tulee laajasti vastustaa mediaväkivaltaa eikä hyväksyä sitä toimintatapana.

PS VERKKOTOIMITUS