Perussuomalaisten poliisikansanedustaja Mika Raatikainen on valittu johtamaan parlamentaarista työryhmää, joka seuraa valtioneuvoston harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjunnan strategian toteutumista. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, varatuomari Leena Meri on valittu seurantaryhmän jäseneksi. Ryhmässä on edustus kaikista eduskuntapuolueista.

Verovälttelyn houkuttavuutta vähennettävä

Harmaa talous ja talousrikollisuus ei ole vierasta Suomessakaan. Laittomuuksien estämiseen kehitetään keinoja ja julkisuus luo painetta veronkiertäjille. Rakennusalan verokortit tulivat kaulaan muutama vuosi sitten. Nyt puhutaan Panama-papereista ja holding-yhtiöistä.

– On tehtävä ero verovälttelyn ja laittoman veronkierron välille, mutta samalla on pohdittava, miten verovälttelyn houkuttavuus saadaan vähenemään, Meri toteaa.

– Suomi tarjoaa maailmanluokan peruskoulutuksen ja maksuttoman korkeakoulutuksen. Onko moraalisesti oikein, että kiitoksena yhteiskunnalle jotkut pyrkivät minimoimaan valtiolle maksettavat velvoitteet yritystoiminnasta – eikä pahimmillaan maksuja suoriteta Suomeen lainkaan?

Ostetaan kotimaisia tuotteita ja palveluita

Meri painottaa, että kansalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa asiaan.

– Teemme ostopäätöksiä joka päivä. Voimme ostaa kotimaista ulkomaisen sijaan ja ostaa sellaisen yrityksen tuotteita tai palveluita, jonka tiedämme maksavan veronsa Suomeen.

– Me perussuomalaiset kannustamme ihmisiä ostamaan suomalaista ja kuluttamaan yhteiskuntavastuullisesti. Näin vapun kynnyksellä arvostakaamme suomalaista työtä, Meri sanoo.

SUOMEN UUTISET

Tagit