”Kreikan osalta ongelmat on täysin ohitettu, enkä näe muita vastaavia tapauksia Euroopassa. Mielestäni ei ole syytä uskoa, että eurojärjestelmä romahtaisi tai kärsisi suuresti Kreikan takia.” Näin totesi Euroopan komission pj. Romano Prodi vuonna 2010.

Vuonna 2011 Alexander Stubb lausahti kuolemattomat sanansa: ”Nyt asiat ovat kunnossa niin Kreikassa kuten muissakin maissa. Jotka toisin väittävät, ovat pölhöpopulisteja.”

Jutta Urpilainen ja Jyrki Katainen vakuuttavat, että lainaamalla ja muutoin tukemalla kymmenien miljardien edestä asiansa huonosti hoitaneita maita puolustetaan suomalaista työtä ja hyvinvointia. ”Se on reilua, se on fantastista!”

Eurooppalaisille pankeille tehtiin stressitestit. Myös kyproslaiset Bank of Cyprus ja Laika Bank todettiin moitteettomiksi. Euroeliitti yhtenä kuorona kertoi asioiden olevan kunnossa. Nyt Kypros pelastetaan, vaikka se on toiminut harmaan rahan pesupaikkana.

Äskettäin Bank of Cypruksen tietokoneilta löytyi tietoja tuhoavia ohjelmia. Runsaasti tietoja on hävinnyt. Euroeliitti on ohittanut asian olankohautuksella.

Kautta aikain yhteiskunnan vaikeimmin korjattava ongelma on ollut moraalin rappio.

Eurojuna junnaa eteenpäin, vaikka tunnelin päässä ei näy valon kajoa.

Vastaantulevaa junaa odotellessa, hyvää kevättä!

Reijo Tossavainen