Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan lausunto sisäisen turvallisuuden selonteosta on perussuomalaisten työn tulos. Lausunnossa näkyy voimakkaasti puolueen kädenjälki, sanoo valtiovarainvaliokunnan hallinto- ja turvallisuusjaoston puheenjohtaja, perussuomalaisten kansanedusta Mika Niikko.

– Olemme ajaneet kansanedustaja Ville Vähämäen (ps.) kanssa asiaa. Saimme koko hallinto- ja turvallisuusjaoston jäsenet yksimieliseksi lausunnon sisällöstä, Niikko iloitsee.

Lausunto sisältää perussuomalaisten vaatimukset maahanmuuttopolitiikan tiukentamisesta sekä poliisin ja muiden turvallisuusviranomaisten resurssien turvaamisesta.

”Oikeaan aikaan hallitukseen”

Hallitukseen vuosi sitten nousseet perussuomalaiset ovat tehneet kovaa työtä eduskunnan valiokunnissa ja jaostoissa.

– Pääsimme oikeaan aikaan hallitukseen. Kaikki tekemämme päätökset tulevat vaikuttamaan siihen, että viranomaisilla olisi riittävät resurssit ja että maahanmuuttoon liittyvään lainsäädäntöön saadaan mahdollisimman tiukat kiristykset.

Korjauslistalla edellisen hallituksen päätöksiä

Niikko muistuttaa, että parannukset eivät tapahdu käden käänteessä, koska ”perusuomalaisetkaan eivät pysty kävelemään perustuslain yli”.

– Perussuomalaisten tavoitteiden maaliin saaminen vaatii aikaa, sillä kyse on työteliäistä ja sen takia hitaista prosesseista. Taustalla on muiden hallitusten sorvaamaa lainsäädäntöä ja sopimuksia, jota me nyt korjataan suomalaisille oikeudenmukaisempaan ja järkevämpään suuntaan, Niikko toteaa.

MIKA RINNE

Tagit