Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini haastaa puolueen pitkäaikaisen konkarin Raimo Vistbackan osallistumaan eurovaaliehdokaaksi. Vistbackan valtiopäiväneuvosjuhlissa Alajärvellä puhunut Soini palautti kuulijoiden mieleen päivänsankarin pitkän uran saavutuksia ja täräytti sitten:

– Yhden haasteen heitän, kun päivin ja öin mietin puolueen tulevaisuutta. Entäs yksi kausi Euroopan Parlamentissa? Läpimeno olisi todennäköistä.

Vistbackasta saataisiin ”pätevä sorateiden Suomen edustaja Brysseliin”, joka puolustaisi Suomen maaseutua ja kestävää alue- ja rakennepolitiikkaa sekä itsenäisyyden asiaa.

Raimo Vistbacka on tehnyt perussuomalaissa pitkän päivätyön. Hän on puolueen pisimpään toiminut kansanedustaja sekä Holkerin hallituksen liikenneministeri. Vistbacka on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti ja arvonimeltään varatuomari. Hän toimi Alajärven nimismiehenä vuosina 1982–1996. Tasavallan presidentti myönsi helmikuussa Vistbackalle valtiopäiväneuvoksen arvonimen.

Perussuomalaiset tavoittelee eurovaaleissa suurimman puolueen paikkaa. Eurovaalien ennakkoäänestys alkaa 28.5.2014

Soinin Alajärvellä pitämä kokonaisuudessaan alla.

”Raimo Vistbackan saama valtiopäiväneuvoksen arvonimi on sekä tunnustus hänelle itselleen että edustamalleen kansanpuolueelle, Perussuomalaisille ja sen edeltäjälle SMP:lle. Perussuomalaiset tunnetaan kansan syvien rivien keskuudessa äänitorvena, poliittisena kotina ja auttajana. Sellaisena sillä on sijansa Suomessa, arvostettuna yhtenä puolueena suomalaisessa demokratiassa. Viha on tuhoava voima, se ei kuulu perussuomalaisuuteen.

Raimo Vistbackan perussuomalaisuuden eteen tekemä työ on korvaamatonta. Ilman hänen panostaan puolue ei olisi jaksanut vaikeiden korpitaivalvuosien yli. Puolueen menestys rakentuu pohjalle, jonka luomisessa Raimo Vistbacka on ollut keskeisesti mukana. Nyt on oksan ottajia, kun on ollut kuusen kaataja.

Raimo Vistbacka on eläkkeellä Eduskunnasta. Sen hyväksyn täysin ja riemumielin. Yhden haasteen heitän, kun päivin ja öin mietin puolueen tulevaisuutta. Entäs yksi kausi Euroopan Parlamentissa? Läpimeno olisi todennäköistä. Saataisiin pätevä sorateiden Suomen edustaja Brysseliin puolustamaan Suomen maaseutua ja kestävää alue- ja rakennepolitiikkaa sekä itsenäisyyden asiaa. Kökkä kasaan, ensin Pohjanmaalla sitten koko Suomessa.

Raimo, älä vastaa vielä mitään tänään. Perussuomalaiset tähtäävät eurovaaleissa Suomen suurimmaksi. Kansanpuolueena ja kansaan ankkuroiduilla ehdokkailla se on mahdollista. Eikös olisi komeaa? Ihmeitä tapahtuu ja niitä tehdään. Kun aloitimme tämän puolueen ei kukaan olisi uskonut, että olemme joskus 39 kansanedustajan puolue. Sen rinnalla EU-vaalitavoite ei ole utopiaa. Linja on kunnossa, ehdokasasettelu ratkaisee.”

PS VERKKOTOIMITUS