Nuorisojärjestön mukaan kuntavaalit olisi voitu järjestää turvallisesti huhtikuussa, jos siihen olisi löytynyt tahtoa. Järjestö vaatii hallituksen eroa.

Perussuomalainen Nuoriso katsoo, että Marinin hallituksen tulee kantaa vastuu siitä, että he eivät ole kantaneet vastuuta koronapandemian alla toimivista vaaleista. Oikeusministeriölle toimitettiin jo vuonna 2020 keinovalikoimia korona-aikaisen vaalien toteuttamiseen. Lehtitietojen mukaan nämä keinot eivät ministeriötä kiinnostaneet.

”Marinin hallitus jää historiaan demokraattisten instituutioiden murentajana ja häpäisijänä, joka ei kyennyt turvaamaan vaalien läpiviemistä poikkeuksellisessa tilanteessa, vaikka aikaa oli vuosi. Eduskunnan tulisi esittää epäluottamusta hallitukselle, ja tilalle tulisi muodostaa kriisiajan parlamentaarinen hallitus”, toteaa järjestön puheenjohtaja Miko Bergbom.

Emme voi ennustaa miten koronatilanne kehittyy kesäksi. Se voi olla parempi tai nykytilannetta huonompi. Vaalit olisi pystytty järjestämään turvallisesti huhtikuussa, jos siihen olisi löytynyt tahtoa. Keinoja on tarjottu ja se olisi ollut vain järjestelykysymys. Suomalaiset ihmettelevät, miten hallitus kehtaa toimia näin röyhkeästi, mutta kyllähän he kehtaavat”, moittii järjestön 1. varapuheenjohtaja Laura Jokela.

SUOMEN UUTISET