
Kaisa Garedew rajalain jatkosta: “Hybridivaikuttamiselle pidetään nollatoleranssi”
Perussuomalaisten kansanedustaja Kaisa Garedew pitää hallituksen ehdottamaa rajaturvallisuuslain voimassaolon jatkoa välttämättömänä.
LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Suomalaisten käsitys yhteiskuntaan kohdistuvista uhista on lieventynyt lähes kaikilla mittareilla, kertoo Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVAn tuore kyselytutkimus.
Erityisesti jengiväkivallan, nuorisoväkivallan ja terveydenhuollon kantokyvyn romahtamisen pelko on vähentynyt. Myös hallitsemattoman siirtolaisaallon uhka arvioidaan nyt aiempaa pienemmäksi – kiitos nykyisen maahanmuuttopolitiikan.
Sen sijaan hybridivaikuttaminen ja suomalaisen yhteiskunnan horjuttaminen eri keinoin huolestuttaa nyt kansalaisia eniten – sitä pitää nyt vähintään melko suurena uhkana 81 prosenttia vastaajista, kertoo EVAn tuore kyselytutkimus.
Vaikka uhka-arviot ovat keskimäärin laskeneet, sotilaallisen hyökkäyksen mahdollisuuteen suhtaudutaan edelleen vakavasti. 75 prosenttia suomalaisista arvioi, että Suomessa on varauduttu hyökkäykseen vähintään melko hyvin, mutta 32 prosenttia pitää hyökkäystä vähintään melko suurena uhkana.
Talouteen liittyvät epävarmuudet puolestaan herättävät huolta, ja vaikka uhka-arviot ovat yleisesti lieventyneet, on talousasioihin monen suomalaisen mielestä varauduttu huonosti.
Tulokset perustuvat 2 070 vastaajan antamiin näkemyksiin, ja aineisto on kerätty Taloustutkimus Oy:n internetpaneelissa maaliskuussa 2025.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Perussuomalaisten kansanedustaja Kaisa Garedew pitää hallituksen ehdottamaa rajaturvallisuuslain voimassaolon jatkoa välttämättömänä.
Eduskunnassa keskusteltiin tänään valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta, jossa arvioidaan Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittista toimintaympäristöä ja määritellään Suomen toiminnan tavoitteet ja painopisteet lähivuosille.
Sisäministeri Mari Rantanen ihmettelee somekirjoittelua, jonka mukaan perussuomalaisten linja on väärä. - Kun luen puolueohjelmiamme, on hallitusohjelma varsin hyvin linjassa. Me ajamme Suomea, jossa työ ja yrittäjyys on hyvinvoinnin perusta. Sosiaaliturva on tukiverkko heikoimmille. Siis niille, jotka eivät ole työikäisiä tai työkykyisiä.
Rikoslakiin tulee kaksi uutta rangaistuksen koventamisperustetta: rikoksen tekeminen osana rikollisjoukon toimintaa ja ns. nöyryytysväkivalta. Lisäksi alle 15-vuotiaan käyttäminen välikappaleena rikoksen tekemisessä tulee rangaistavaksi erillisenä rikoksena.
Perussuomalaiset ovat varoitelleet katujengien aiheuttamista ongelmista jo vuosia. Mainittujen ongelmien syntyminen on seurausta sinisilmäisestä maahanmuuttopolitiikasta, jonka maksajiksi ovat joutuneet yhä enenevissä määrin lapset ja nuoret. Nyt sinisilmäisyyden aika on ohi. Hallitus tekee merkittäviä toimia sisäisen turvallisuuden eteen, esimerkiksi puuttumalla kovalla kädellä katujengiongelmaan.
Viikon suosituimmat
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Lue lisää
Lue lisää