Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Raatikainen yritti laittaa 14.2. ilmestyvään Helsingin Sanomiin ystävänpäiväilmoituksensa omakustanteisesti ja yksityisenä henkilönä.

Ilmoituksessa olisi ollut teksti: Hyvää Ystävänpäivää kaikille sananvapauden ystäville, Guggenheimin kaatajille, Malmin kentän puolustajille ja niille, jotka ovat vaativissa töissä, kun muut nukkuvat. Mika Raatikainen, Perusstadilainen.

Ilmoituksessa ei olisi ollut mainintaa puolueesta tai titteliä kansanedustaja. Helsingin Sanomat ei hyväksynyt ilmoitusta ja perusteli tyrmäyksensä sillä, että kysymyksessä olisi ollut vaalimainontaan verrattavissa oleva ilmoitus perheilmoitusten yhteydessä.

HS päättää jo ilmoitusten sisällöstä?

Raatikaisen mukaan näin ei suinkaan ollut, juuri edellä mainituista syistä, ei viittausta puolueeseen, kansanedustajuuteen tai kuntavaaliehdokkuuteen.

– Onko niin, että HS:n mielestä sellaisten ihmisten pitäminen ystävinä, jotka vastustavat Guggenheimia, puolustavat Malmin kenttää tai sanavapautta on kiellettyä Ystävänpäivänä, eikä heille saa laittaa terveisiä maksetulla ilmoituksella? Sentään yöllä töissä olevia saa pitää ystävinä ja heille saa laittaa terveiset.

Asenteellista sensuuria

Raatikaisen mielestä kyseessä on HS:n asenteellisuus ja oma agenda, muulla ei tätä ilmoituksen hylkäämistä voi selittää.

– Ilmoituksen hylkääminen vaikuttaa myös vahvasti sensuurilta – ehkäpä HS:n ystäväluokittelun mukaan Raatikaisen, sananvapauden tai Malmin lentokentän ystävät ovat jotenkin huonompia ystäviä, vaikka Ystävänpäivästä onkin kysymys?

SUOMEN UUTISET