Perussuomalaisten ajatukset näyttävät kiinnostavan SDP:n kannattajia. Tämän näkee Demokraatin nettisivuilta, joka ilmoittaa nettilehtien tapaan, mitä uutisia on viime aikoina luettu eniten.

Kolme luetuinta uutista kuluneen viikon ajalta kertoo perussuomalaisten tuoreista lausunnoista. Kärjessä on kansanedustaja Reijo Tossavaisen (ps.) kannanotto ”Hassi ei ole sopiva ministeriksi”, joka julkaistiin 13.10.

– Työssään europarlamentissa Hassi on tehnyt omalle maalleen enemmän vahinkoa kuin ehkä kukaan muu nykypoliitikoista. Hän vaikutti EU-parlamentissa keskeisesti, että lähes miljardin vuosikustannukset aiheuttava rikkidirektiivi tulee voimaan, Tossavainen kirjoitti blogissaan, mikä ilmeisesti myötäili myös demarikentän tuntoja.

Toiselle sijalle nousi perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin blogikirjoitus, jossa hän hämmästelee sananvapauden väärinkäyttöasioissa kovin aktiivisia Helsingin Sanomia ja Hufvudstadsbladetia valvonnan pettämisestä, kun ne eivät kirjoittaneet mitään vihreän Lilja Tammisen haukuttua perussuomalaisten Belle Selene Xiaa ”rotupesutuotteeksi” ja korkeakoulun kepulikonstein läpäisseeksi nollaksi.

– Haloo onko Rantasella ja Lydenillä vapaapäivä vai valikoiva päivä … Olenhan väärässä, jos epäilen, että Perussuomalaisia koskevat eri säännöt kuin muita? Odottelen huomisia lehtiä mielenkiinnolla, Soini (ps.) kirjoitti plokissaan, josta Demokraatti uutisoi 14.10.

Kolmannelle sijalle ylsi jälleen puheenjohtaja Timo Soini 13.10. Demokraatin uutisoimassa uutisessa ’Timo Soini: ”Vihreät on raaka valtapuolue”’.
Uutinen on siepattu jälleen Soinin (ps.) plokista, jossa hän arvioi vihreidne olevan kriisissä.

– Vihreät on raaka valtapuolue, Saksassa, Euroopan parlamentissa ja Suomessa. Sillä on sekä kansainvälinen että kansallinen agenda. Siinä ei ole mitään pahaa, tämä tosiasia on vaan tiedostettava, Soini totesi.

Soini arveli ylimielisyyden vaivaavan vihreitä.

– Vihreitä ei pidä pelätä. Se on Suomen eduskunnassa aika lailla luonnollisessa koossa. Sen merkitystä ja vaikutusta ei pidä sen enempää yli- kuin aliarvioidakaan, Soini puntaroi.

Vasta neljännelle sijalle nousi SDP:n kansanedustaja Mikael Jungner (sd.) eräällä tweetillään, jossa hän kommentoi liikenneministeri Merja Kyllösen (vas.) talvimerenkulkuun liittyviä aivoituksia sen verran kuin 140 merkkiin mahtuu.

Veli-Pekka Leskelä