Perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit ovat sopineet Varsinais-Suomen vaalipiirin vaaliliitosta kevään 2019 eduskuntavaaleissa.

– Perussuomalaisilla on pitkät perinteet teknisestä vaaliyhteistyöstä kristillisdemokraattien kanssa. Perinne jatkuu nyt Varsinais-Suomessa, ja on varmasti kummankin osapuolen äänestäjien kannalta hyvä ratkaisu, puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo (ps.) toteaa.

– Olen iloinen vaaliliiton mahdollistumisesta. Vaaliliitot johtuvat Suomen epätasa-arvoisesta vaalijärjestelmästä, jossa ei ole puolueen ääniä paremmin huomioivaa tasauspaikkajärjestelmää, kuten esimerkiksi Ruotsissa, kommentoi puolestaan puoluesihteeri Asmo Maanselkä (kd.).

Perussuomalaiset asettavat 14 ehdokasta ja kristillisdemokraatit 3. Tavoitteena vaaliliitolla on neljä paikkaa. Vaaliliitto on luonteeltaan tekninen. Piirijärjestöillä ei ole yhteisiä poliittisia tavoitteita. Molemmat puolueet päättävät itsenäisesti ehdokasasettelusta.

Puhaanjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) nosti asian esiin torstain Tuumaustunnilla.

– On korostettava, että vaaliliitot eivät ole ideologisia vaan käytännöllisiä. Kumpikin osapuoli katsoo todennäköisesti hyötyvänsä vaaliliiton tekemisestä. Toisaalta on kuitenkin selvää, että vaaliliittokumppanin on oltava perusarvoiltaan ja tavoitteiltaan suunnilleen samalla kartalla kuin oma puolue. Vaaliliittoonhan sisältyy aina tietty riskimomentti, ja on tärkeää, että jos riski realisoituu, omalle puolueelle annettu ääni ei silloinkaan mene täysin toisenlaista maailmankuvaa edustavalle ehdokkaalle, Halla-aho kertoi.

Hän totesi myös, että vaaliliitoista on käyty eräiden puolueiden kanssa keskusteluja myös muissa vaalipiireissä, mutta tällä hetkellä niistä ei ole mitään ilmoitettavaa.

SUOMEN UUTISET