Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä, työ- ja oikeusministeri Jari Lindström ja puolustusministeri Jussi Niinistö ovat huomenna kenttäväen, kansalaisten ja tiedotusvälineiden tavattavissa maakuntakiertueella Uudellamaalla, jossa perussuomalaisten ministeriryhmä vastaa kansalaisia kovasti askarruttaviin ajankohtaisiin asioihin.

Perussuomalaisten ministeriryhmän painava peukalonjälki näkyy niin hallitusohjelmassa kuin myös hallitustyöskentelyssä jo nyt, vajaa viisi kuukautta vaalien jälkeen. Suomen maahanmuutto- ja EU-politiikassa on tapahtunut jyrkkä suunnanmuutos perussuomalaisten ministerien ansiosta.

Lauantain maakuntakierroksella ministerit paitsi kertovat näistä asioista, myös oikovat vääriä tietoja, joita on tiedotusvälineissä esitetty välillä hyvinkin propagandistiseen sävyyn ja väärillä painotuksilla väritettyinä. Esimerkiksi eläkekeskustelussa täysin sivuutettu se tosiasia, että eläkeuudistuksen myötä rahanjako muuttuu oikeudenmukaisemmaksi ja pienituloisimpien eläkeläisten asema ja tulotaso itse asiassa paranee.

Turun puoluekokouksessa elokuussa pidettiin historiallinen, ensimmäinen kenttäväelle suunnattu ministerien kyselytunti. Kenttäväen puoluekokouksessa esittämän toiveen mukaisesti vastaavanlaisia ministerien ja kenttäväen kohtaamisia on ryhdytty järjestämään maakuntakierroksilla, joista ensimmäinen pidettiin Kymissä elokuussa. Kierros jatkuu nyt lauantaina Uudellamaalla.

Ministerit vierailevat Karjaalla, Lohjalla, Karkkilassa ja Hyvinkäällä. Tarkempi aikataulu täältä.

Ulkoministeri Timo Soini on estynyt osallistumasta tälle maakuntakierrokselle.

Kuvassa: Oikeus- ja työministeri Jari Lindström ministeriryhmän elokuun maankuntakierroksella Imatralla.

MIKA MÄNNISTÖ