Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on päättänyt jättää hallitukselle välikysymyksen poliisipalveluista ja sisäisestä turvallisuudesta. Asiasta päätettiin eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Vantaalla.

Perussuomalaiset ovat huolissaan poliisin resurssien riittävyydestä ja poliisipalveluiden saatavuuden heikentymisestä.

– Kansalaisilta on tullut paljon palautetta tästä. Ihmiset kokevat turvallisuutensa heikentyneen, kun poliisi ei näy katukuvassa entiseen tapaan eikä avun nopeaan saamiseen hätätilanteen sattuessa enää voi luottaa, Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström kertoi aihetta käsitelleessä tiedotustilaisuudessa.

Lindströmin mukaan ongelma näkyy sekä maalla että kaupungeissa. Siitä ovat julkisuudessa puhuneet myös poliisit, joiden arjessa resurssipula tuntuu työn kuormittavuuden lisääntymisenä.

Monien leikkausten myötä myöskään rikosten tutkinnan voimavarat eivät ole hyväksyttävällä tasolla. Vakavien rikosten selvittämismahdollisuudet huolestuttavat poliisia ja kansalaisia. Harmaa talous rehottaa edelleen, eikä kansainvälinen rikollisuus kierrä Suomea. Ilman poliiseja, tullimiehiä, rajavartijoita, syyttäjiä ja tuomareita ei rikollisia saada vastuuseen teoistaan.

Tänään alkavassa budjettiriihessä hallitus tekee jälleen päätöksiä maamme sisäiseen turvallisuuteen liittyvistä määrärahoista ja näin määrittää palveluiden suunnan tulevaisuudessa.

– Perussuomalaiset jakavat kansalaisten huolen siitä, että tilanteeseen ei tälläkään kerralla saada parannusta, Lindström toteaa.

Välikysymys jätetään eduskunnan syysistuntokauden käynnistyttyä.

PS VERKKOTOIMITUS