Perussuomalaisten ajama hallituksen esitys uudesta rangaistuslajista hyväksyttiin tänään perjantaina eduskunnan lakivaliokunnassa.

Yhdistelmärangaistus-nimellä kutsutussa uudessa rangaistuksessa rikolliselle tuomitaan vankilan jälkeinen vuoden kestävä valvonta-aika. Rangaistuslajissa tuomitulla ei ole mahdollisuutta harkinnanvaraiseen ehdonalaiseen vapauttamiseen eikä valvottuun koevapauteen.

– On askel oikeaan suuntaan, että toistuvasti törkeisiin rikoksiin syyllistyneitä saadaan tuomion jälkeiseen valvontaan. Tavoitteena on estää vakavien rikosten uusimista. Tämä on alkusysäys paremman rangaistusjärjestelmän kehittämiseen, lakivaliokunnan perussuomalainen jäsen Ville Tavio sanoo.

RKP ja KD esittivät lakivaliokunnassa, ettei vuoden valvonta-aika voisi pidentää nykyisen rikoslain enimmäisrangaistuksia. Tällä esityksellä RKP ja KD olisivat käytännössä lieventäneet kovimpia rangaistuksia. Ehdotus hävisi äänin 2-11. Sinisen eduskuntaryhmän edustajat olivat poissa asian ratkaisevasta käsittelystä.

SUOMEN UUTISET

Tagit