Hallituspuolueiden kannatus on tuoreen HS-gallupin mukaan eduskuntavaalien tasolla, mutta oppositiopuolueiden kannatuksessa on vaihtelua. Vihreät ja vasemmistoliitto ovat syöneet SDP:n kannatuksesta ison siivun. 

Perussuomalaisten kannatus on gallupin mukaan 17,6 prosenttia. Tämä on lähes täsmälleen sama lukema kuin kevään eduskuntavaaleissa mitattu 17,7 prosentin kannatus.

Keskustan kannatus on kyselyn mukaan hienoisessa nosteessa, gallup antoi 21,9 prosentin lukemat. Keskusta on tullut eduskuntavaaleista 0,7 prosenttiyksikköä ylöspäin. Kokoomuksen kohdalla gallupmittari näytti 18,2 prosentin lukemia. Luku on sama kuin eduskuntavaalikannatus.

Sisäisten riitojen rampauttaman sdp:n kannatus painuu edelleen, nyt mitattiin 14,7 prosentin lukemat. Eduskuntavaalien 16,5 prosentin tuloksesta ollaan tultu -1,8 prosenttiyksikköä alaspäin.

Vihreille mitattiin 9,8 prosentin kannatuslukemat. Tämä on 1,3 prosenttiyksikköä korkeampi lukema kuin eduskuntavaalitulos 8,5 prosenttia. Myös vasemmistoliito on hyötynyt oppositiopaikastaan. HS:n mittaustulos 7,9 prosenttia on 0,8 prosenttiyksikköä korkeampi kuin eduskuntavaalitulos.

TNS Gallup haastatteli HS:n toimeksiannosta 2  421 henkilöä ajanjaksolla 15.6. – 9.7.2015.

SUOMEN UUTISET

Tagit