

LEHTIKUVA
Perussuomalaisten koulutuspoliittinen ohjelma: Kiusaaminen ja syrjäytyminen estettävä
Perussuomalaisten koulutuspoliittinen ohjelma on valmistunut. Kansanedustajat Kimmo Kivelä, Ritva ”Kike” Elomaa ja Mika Niikko työstivät ohjelmaa sivistysvaliokunnassa. Kyse on koulutuksen kannalta tärkeästä asiasta, ja Elomaa on lopputulokseen tyytyväinen.
– Kivelä teki suurimman työn koulutuspoliittisen ohjelman kimpussa, ja hyvin siihen on saatu kerättyä kaikki yhteiskuntaa eniten hiertävät ongelmat koulutuspolitiikan kohdalla. Ohjelmassa on hyvin perussuomalainen ote, Elomaa kiittelee.
Opettajille vahvemmat valtuudet
Suurta osaa ohjelmassa näyttelee koulukiusaamisen kitkeminen ja työrauhan parantaminen. Opettajien valtuudet puuttua koulurauhan säilyttämiseen eivät vieläkään ole riittävällä tolalla. Koulurauha on taattava jokaiselle lapselle ja opiskelijalle.
– Erittäin tärkeää on myös, oli kyse mistä tahansa koulusta, ettei niistä tehdä valtavia keskitettyjä laitoksia, vaan yritetään säilyttää myös pienemmät yksiköt. Liian suuret keskukset tuovat mukanaan paljon ongelmia, eivätkä lakkautukset läheskään aina ole välttämättömiä, sillä uusi viestintäteknologia antaa paljon mahdollisuuksia yhteistyöhön. Se vaatii toki myös opettajien lisäkoulutusta, josta myös olemme tulevaisuusvaliokunnassa paljon keskustelleet, Elomaa sanoo.
Koulutusjärjestelmän rapautuminen estettävä
Koulutus on Suomen vientituote ja tulevaisuus, ja suomalaisen koulutusjärjestelmän rapautuminen on estettävä kaikin keinoin. Koulutusjärjestelmään kohdistuneet leikkaukset saatiin opposition ja perussuomalaisten ansiosta ainakin toistaiseksi estettyä, mutta valppaana on oltava jatkossakin.
– Jos meidän koulutusjärjestelmämme annetaan rapautua, se on tulevaisuutemme kannalta tuhoisaa. Vanhempien ja koulujen välinen yhteistyö on tärkeää. On hienoa, että ohjelmassa on huomioitu kaikki alat ja nostettu esille myös taiteen ja liikunnan opetus, Elomaa listaa.
Jokaiselle löytyy oma paikka
Elomaa pitää katastrofaalisena sitä, että suomalaisten lasten ja opiskelijoiden opiskelumotivaatio on kuluneiden kymmenen vuoden aikana heikentynyt. Opiskelumotivaatio on saatava nousuun, jotta suomalaiset pärjäisivät Pisa-tutkimuksissa jatkossakin.
– Koulutus on kaiken a ja o. Se ei tarkoita sitä, että jokaisesta pitäisi leipoa ekonomi tai professori, vaan että jokaiselle löytyy oma paikkansa yhteiskunnasta. Syrjäytyä ei täällä saisi kukaan.
MIKA MÄNNISTÖ
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


PS-Nuoret: Historian surkein hallitus teki nuorille ansan
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Mitä ihmettä? Ilta-Sanomat söhelsi arkivapaita koskevan uutisensa, ja pian ministerille toivotettiin kuolemaa

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.