Perussuomalaisen Nuorison alullepanema kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestäminen EU:n elpymispaketista saapui tänään perustuslakivaliokunnan käsittelyyn. Aloitteen vastuuhenkilöt toivovat, että aloite herättäisi eduskunnan pohtimaan historiallista ratkaisua myös suoran demokratian näkökulmasta ja toisaalta myös kansalaisaloitteiden luonteen kunnioittamisen vuoksi. Perustuslakivalikounnassa paikalla vastaamassa ja lausuntonsa antamassa olivat Miko Bergbom, Laura Jokela, Joakim Vigelius ja Santeri Eskola.

– Valtioneuvosto linjasi kesäkuussa 2020, että elpymispakettia koskevan päätöksen legitimiteetin kannalta laaja kansalaishyväksyntä on tarpeen. Voidaan kuitenkin ilman poliittisia värilaseja todeta, että tätä asiaa ei valtioneuvosto ole missään vaiheessa edistänyt. Suomalaisilla ei ollut vuoden 2019 eduskuntavaalien alla tiedossa, että Marinin hallitus on viemässä Suomea kohti fiskaaliunionia, jossa Suomi lahjoittaa miljardeja Etelä-Euroopan alisuoriutujille. Toivomme, että Marinin hallitus kunnioittaa demokratiaa ja toteuttaa kansanäänestyksen asiassa, vaatii Bergbom.

Perussuomalainen Nuoriso vaatii, että Marinin hallitus järjestää asiasta kansanäänestyksen. Nuorisjärjestö arvioi, että kuntavaalit olisi luonteva kohta järjestää äänestys, kun ihmiset ovat muutenkin sankoin joukoin liikkeellä demokratian nimissä.

– On kestämätöntä, että meidän sukupolvemme joutuu ottamaan vastuulleen tämän mahdollisen ratkaisun velat ja sitoumukset. Paketin vastuut ulottuvat vuoteen 2058 saakka. Mitään näyttöä ei ole siitä, että euroalue ei kohtaisi uusia ja entistä suurempia kriisejä ennen sitä. moittii järjestön 1. varapuheenjohtaja Laura Jokela.

Kansalaisaloitteen tekijäryhmä keskustelemassa myöhemmin iltapäivällä:

PS-nuorison lähetti terveiset Marinin hallitukselle: ”Hävetkää”. Facebook video, 14 min 44 sek.

SUOMEN UUTISET