Pirkanmaan Perussuomalaiset ovat huolissaan maakunta- ja soteuudistuksen vaikutuksista yhdenvertaisten terveyspalveluiden saatavuuteen. Koko uudistuksen alkuperäiset hallitusohjelmaan kirjatut tavoitteet kustannusten laskusta, palveluiden paranemisesta ja yhdenvertaisten palveluiden varmistamisesta kaikille on jäämässä toiveajatteluksi.

– Maakunnilla ei ole verotusoikeutta, joten ne tulevat olemaan kuin teinit pyytämässä viikkorahaa valtiolta, näennäisesti kuvitellen olevansa itsenäinen toimija. Jos rahat eivät riitä palveluiden järjestämiseen, on maakunnalla näin ollen tasan yksi vaihtoehto: palveluiden karsiminen. Käytännössä tämä tarkoittaa peruspalveluiden entistä kovempaa keskittämistä kasvukeskuksiin, toteaa Pirkanmaan Perussuomalaisten puheenjohtaja Harri Vuorenpää.

Muu Pirkanmaa jää entistä enemmän tyhjän päälle, kun palvelut karkaavat. Miten tämä edistää yhdenvertaisten palveluiden saantia, Vuorenpää jatkaa.

Pirkanmaan Perussuomalaiset eivät myöskään pidä vallan keskittymistä toivottavana kehityksenä.

– Jos uudistukset menevät läpi, palveluiden lisäksi myös valtaa keskittyy entistä enemmän suurille kaupungeille ja pienelle päättäjäryhmälle. On suurena vaarana, että lähidemokratian ajatus karkaa entistä kauemmaksi ja päätökset tehdään tavallisia ihmisiä kuulematta. Tällainen kehitys on huolestuttavaa, Pirkanmaan Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Veijo Niemi summaa.

Pirkanmaan Perussuomalaiset kokevat, että maakunta- ja soteuudistuksen alkuperäiset tavoitteet on unohdettu ja uudistusta viedään eteenpäin hallituspuolueiden poliittisten lehmänkauppojen seurauksena lopputuloksesta välittämättä. Tämä ei ole tavallisen suomalaisen etu.

SUOMEN UUTISET