Helsinkiläinen kansanedustaja Tom Packalén moittii ankarasti linjausta, joka edellyttää poliisien matkustavan korvauksetta. Korvausasia nousi julkisuuteen MTV3:n uutisesta.

Vanhempi konstaapeli Pauli Mäenpää Helsingin poliisilaitokselta avautui torstaina harvinaisella tavalla MTV3:n uutisille. Hän kertoi ”pissapoikatempauksestaan”, ja motiiveista sen takana. Jätkäsaaren Bad Bad Boy -pissapoikaveistoksen alla partioautoa pesettänyt Mäenpää kertoi:

– Symboliikka oli pissapoika ja sen alle ajettiin, mutta itsellä siinä oli syvällisempi tarkoitus. Meillä valitettavasti nykyään ainakin suorittavassa portaassa poliisissa on sellainen olo, että kuvainnollisesti meidän päälle pissataan. Nyt meillä tulkitaan voimassaolevaa työehtosopimusta sillä tavalla, että matkustamiseen käytetty aika ei ole työaikaa. Eli jos me lähdemme esimerkiksi Tampereelle joukkojenhallintaan mellakkavarusteissa, niin menemme sinne tunniksi töihin.

Poliisikansanedustaja Tom Packalén (ps.) on tyrmistynyt linjauksesta. Hän kirjoittaa sivuillaan:

– Aivan sairas juttu, poliisit määrätään (pakotetaan) menemään poliisivarusteissa toiselle puolelle Suomea korvauksetta. Kuinka häiriintynyt tämänkin päätöksen tehnyt henkilö mahtaa olla? Mieleen tulee lähinnä ihmiskauppa, joka on rikos.

Packalén kysyy, mitä tekee hallitus tämän korjaamiseksi ja tästä vastuussa olevien henkilöiden rankaisemiseksi. Hän odottaa, että vääryys korjataan sisäministeriön ja valtiovarainministeriön toimesta, syyskuuhun mennessä ja maksamattomat tunnit korvattu poliisimiehille.

SUOMEN UUTISET