Mikäli tulen valituksi Perussuomalaisen puolueen presidenttiehdokkaaksi, teen kaikkeni Suomen ulkopoliittisen aseman vahvistamiseksi ja kansallisen suvereniteetin palauttamiseksi, kansanedustaja Laura Huhtasaari totesi Työmiehen tuumaustunnilla.

Huhtasaari korosti puheessaan ulkopoliittista realismia ja hyviä suhteita niin Ruotsiin ja Viroon kuin myös Venäjään ja Yhdysvaltoihin.

– Presidentin tulee tukea Suomen vientikauppaa, Huhtasaari linjaa.

Suomi tarvitsee Huhtasaaren mielestä pitkäjänteistä talous- ja teollisuuspolitiikkaa, jossa maan infrastruktuuri ja investointikulttuuri voidaan virittää uudenlaiseen nousupositioon.

– Tarkoituksena on, että niin omat kuin ulkomaisetkin osaajat kokisivat vahvasti sen, että tähän maahan kannattaa investoida ja tässä maassa on tulevaisuutta.

Yhteisvaluuttaan lakimiesten tempuilla

Huhtasaari ei säästellyt sanoissaan kritisoidessaan Euroopan Unionia.

– Näinkö Suomi taas päätti? Että Suomen metsiä ei EU:ssa lasketa hiilinieluksi. Suomi ei näin päättänyt, mutta EU päätti Suomen puolesta. Pitää muistaa, että metsäteollisuus on Suomelle hyvin tärkeä ja tulee aina olemaan.

– Suomen kansa ei vuonna 1994 äänestänyt tällaiseen federalistiseen EU:hun liittymisestä.

Parhaana esimerkkinä tästä Huhtasaari pitää siirtymistä markasta euroon.

– Se tapahtui lakimiesten tempuilla ilman kansan ääntä. Ihmisille ilmoitettiin silloisen ministerin Sauli Niinistön suulla, että euroon liityttiin jo äänestyksessä EU-liittymislaista.

Kyse ei Huhtasaaren mielestä ole vain lakipykälistä ja kansainvälisistä sopimuksesta, vaan arvoista.

– Pahinta on henkinen miehitys. Sanat koti, uskonto ja isänmaa arvopohjana on häivytetty pois ja tilalle on tuotu asioita, joita meille kaupitellaan eurooppalaisten arvojen nimissä.

Norja, Sveitsi ja Islanti Huhtasaaren esikuvia

Suomelle sopivana viiteryhmänä Huhtasaari piti Euroopan talousalueen maita.

– En halua Eurooppaan yhtä valtiota, joka johtaa harvainvaltaan. Haluan itsenäisten kansallisvaltioiden yhteistyötä. Norja, Sveitsi ja Islanti toimivat viisaasti, kun eivät liittyneet EU:hun. Koska, jos ne olisivat aiemmin liittyneet ja nyt haluaisivat erota, EU yrittäisi kostaa keinolla, jos toisellakin.

Puoluehallitus esitti puoluevaltuustolle Huhtasaarta puolueen presidenttiehdokkaaksi. Puoluevaltuusto tekee päätöksen myöhemmin.

Suomen Uutiset