

MATTI MATIKAINEN
PS-ehdokkaan hulvattomat vaalivideot
Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Piritta Poikosella on YouTubessa nähtävissä hauskoja vaalivideoita, joissa maaseudun mies polttaa päreensä milloin mihinkin huonosti toimivaan laitteeseen tai härveliin, heittää sen lopulta menemään ja poistuu paikalta raivosta kiehuen. Loppupuolella ruudulle ilmestyy slogan ”Elähän hättäile vuan äänestä Pirreä”.
– Puolueen toimesta olimme tehneet jo viralliset vaalivideot, mutta halusimme lisäksi tehdä jotain erilaista ja yllätyksellistä YouTubeen. Videoiden ohjaaja ehdotti tällaista ideaa nähtyään minulla kampanjani rintanapin, jossa tuo slogan oli englanniksi, ”Keep calm and vote Pirre”, Piritta taustoittaa.
Katsojapalaute vaalivideoille on ollut pelkästään positiivista. Ihmiset ovat pitäneet kovasti hauskoista, valtavirrasta poikkeavista vaalivideoista.
– Alun perin videoita piti julkaista vain kolme, mutta katsojapalautteesta innostuneina päätimme antaa mennä ja julkaisimme kaikki viisi. Videot kuvaavat kyllä hyvin persoonaani. Musiikkikin on mielimusiikkiani, puolisoni säveltämää AC/DC-soundilla, Poikonen naurahtaa.
Ideat todellisesta elämästä
Näyttelijäksi videoihin valikoitui Piritan veljen naapuri. Ideat sketseihin syntyivät yhteistyössä, tosielämän innoittamina. Moottorisahavideon keksi Piritan veli. Uistimien kanssa sattuva onnettomuus on sattunut niin Piritan veljelle kuin maaseudun miestä esittävälle näyttelijällekin lukuisia kertoja. Tietokoneeseen ja puhelinjonoihin liittyvät hankaluudet ovat kaikille tuttuja. Mopovideo tehtiin, koska vanha mopo oli käytettävissä.
– On sitä itsekin tullut nuorena Suzuki PV:tä poljettua käyntiin, eikä aina ole startannut. Videoiden tekeminen oli yllättävän hidas prosessi, sillä ohjaaja oli huolellinen ja halusi tehdä kunnollista työtä. Joka videoon tehtiin useampia ottoja. Yhden hyvin pitkän iltapäivän ja illan aikana saimme kuitenkin kaikki videot valmiiksi.
Videoiden ohjaaja maksettiin asiallinen palkka veroineen, kaikki muu hoidettiin talkootyönä.
Katso kaikki videot täältä >
MIKA MÄNNISTÖ
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Jussi Halla-aho: ”Onko minkään median toimituksessa yhtä paljon rikollisia kuin Hesarissa?”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho jakaa X-tilillään kurinpalautusta Helsingin Sanomille. Halla-aho osallistuu näin keskusteluun tuoreesta hovioikeuden tuomiosta kahdelle Helsingin Sanomien toimittajalle niin kutsutussa Viestikoekeskus-jutussa. Hovioikeus kovensi käräjäoikeuden aiempaa tuomiota.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Teemu Keskisarja: Suomen osuus maailman hiilipäästöistä on yksi promille ja Suomen pinta-alasta 75 prosenttia on metsää – ”Repikää siitä tieteelliset tosiasianne”
Ylen aamussa vierailleelta kansanedustaja Teemu Keskisarjalta tivattiin kantaa hallitukselta odotettavaan ilmastostrategiaan. Keskisarja totesi asian olevan hänelle yhdentekevä. - Perussuomalaisille luonnonsuojelu on luonnollinen, pyhä asia. Ilmakehäkiihkoilu sen sijaan on paholaisen keksintö. Se on EU:n anekauppaa, lähiluonnon raiskaamista ja hiilinielujen nieleskelyä. Ilmakehäkiihkon sfääreistä olisikin tehtävä paluu aidosti vihreälle metsäpolulle.

Nyt tuli perussuomalaisten vastaus SDP:n Razmyarin leikkauslistoihin: ”Tätäkö tarkoittaa kaiken voi tehdä reilummin?”
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Miko Bergbom tyrmää sosialidemokraattien varapuheenjohtaja Nasima Razmyarin esitykset maataloustukien leikkauksista sekä veronkorotukset listaamattomille yhtiöille.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

SU-Show #16: Suomessa on sananvapaus, mutta islamin arvostelija joutuu usein yhä vaientamisyritysten kohteeksi – onko suomalaisista tullut kulttuurisesti alistettu kansa?
Suomen Uutiset Show'n studiossa on tarjolla tällä kertaa suoraa puhetta sananvapauden todellisesta tilasta, kulttuurisesta alistamisesta sekä syistä ilmiön taustalla. Ajankohtaista aihetta pöyhivät Yhdysvaltojen historian ja kirkkohistorian dosentti, professori ja tutkija Markku Ruotsila sekä kansanedustaja Kaisa Garedew.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.