Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Piritta Poikosella on YouTubessa nähtävissä hauskoja vaalivideoita, joissa maaseudun mies polttaa päreensä milloin mihinkin huonosti toimivaan laitteeseen tai härveliin, heittää sen lopulta menemään ja poistuu paikalta raivosta kiehuen. Loppupuolella ruudulle ilmestyy slogan ”Elähän hättäile vuan äänestä Pirreä”.

– Puolueen toimesta olimme tehneet jo viralliset vaalivideot, mutta halusimme lisäksi tehdä jotain erilaista ja yllätyksellistä YouTubeen. Videoiden ohjaaja ehdotti tällaista ideaa nähtyään minulla kampanjani rintanapin, jossa tuo slogan oli englanniksi, ”Keep calm and vote Pirre”, Piritta taustoittaa.

Katsojapalaute vaalivideoille on ollut pelkästään positiivista. Ihmiset ovat pitäneet kovasti hauskoista, valtavirrasta poikkeavista vaalivideoista.

– Alun perin videoita piti julkaista vain kolme, mutta katsojapalautteesta innostuneina päätimme antaa mennä ja julkaisimme kaikki viisi. Videot kuvaavat kyllä hyvin persoonaani. Musiikkikin on mielimusiikkiani, puolisoni säveltämää AC/DC-soundilla, Poikonen naurahtaa.

Ideat todellisesta elämästä

Näyttelijäksi videoihin valikoitui Piritan veljen naapuri. Ideat sketseihin syntyivät yhteistyössä, tosielämän innoittamina. Moottorisahavideon keksi Piritan veli. Uistimien kanssa sattuva onnettomuus on sattunut niin Piritan veljelle kuin maaseudun miestä esittävälle näyttelijällekin lukuisia kertoja. Tietokoneeseen ja puhelinjonoihin liittyvät hankaluudet ovat kaikille tuttuja. Mopovideo tehtiin, koska vanha mopo oli käytettävissä.

– On sitä itsekin tullut nuorena Suzuki PV:tä poljettua käyntiin, eikä aina ole startannut. Videoiden tekeminen oli yllättävän hidas prosessi, sillä ohjaaja oli huolellinen ja halusi tehdä kunnollista työtä. Joka videoon tehtiin useampia ottoja. Yhden hyvin pitkän iltapäivän ja illan aikana saimme kuitenkin kaikki videot valmiiksi.

Videoiden ohjaaja maksettiin asiallinen palkka veroineen, kaikki muu hoidettiin talkootyönä.

Katso kaikki videot täältä >

MIKA MÄNNISTÖ