Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Väätäinen vaati perussuomalaisten, keskustan, sosiaalidemokraattien ja vasemmistoliiton yhteistä hallitusta. Väätäinen esitti vaatimuksensa nykyisen opposition yhteisessä tiedotustilaisuudessa, joka käsitteli välikysymystä kohtuuhintaisen asumisen turvaamisesta.

Väätäisen esittämällä keskustavoimien ja vasemmiston hallituksella olisi 130 kansanedustajan tuki, kun nykyisen hallituksen taustalla on 124 kansanedustajaa.

Kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan asuntojaoston puheenjohtaja Väätäinen – joka pitää perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron välikysymyskeskustelussa – piti kohtuuhintaisen asumisen suurimpana esteenä toimimatonta tonttipolitiikkaa. Väätäisen mukaan esimerkiksi Tukholmassa asuntotontit ovat neljänneksen halvempia.

– Itävallan Wien on loistoesimerkki onnistuneesta asuntopolitiikasta: siellä sadan neliön kerrostalohuoneiston vuokra on 500 euroa kuukaudessa. Helsingissä hinta on jopa viisinkertainen, Väätäinen huomautti.

Hallituksen on vastattava välikysymykseen lain mukaan 15 päivän päivän kuluessa. Nähtäväksi jää, vastaako hallitus välikysymykseen ennen kehysriihtä, jossa se on luvannut käsitellä myös asuntoasioita.

SEPPO HUHTA