Metsähallituslain eduskuntakäsittelyn aikana kansalaisia pyrittiin ”valistamaan” opposition suunnalta varsin monimuotoisilla ja värikkäillä väitteillä. Eriskummallisimmat näistä väitteistä kohdistuivat  juuri   kansallisomaisuuteen eli maamme  metsiin, järviin ja pohjavesiin sekä niiden väitettyihin myynteihin ulkomaalaisten käsiin. Perussuomalaiset pitävät nyt ja aina Suomen ja suomalaisten puolta. Isänmaata on puolustettu aiemminkin – ja me teimme sen nytkin, toteavat kaikki maa- ja metsätalousvaliokunnan perussuomalaiset jäsenet, kansanedustajat Reijo Hongisto, Teuvo Hakkarainen ja Kari Kulmala.

– Valiokunnan tekemästä päätöksestä käy selvästi ilmi se, että maamme kansallisomaisuus eli maat ja metsät (myös pohjavedet) pysyvät jatkossakin tiukasti kotimaisissa käsissä. Tähän linjaukseen voidaan olla aidosti tyytyväisiä, toteaa valiokunnan varapuheenjohtaja Hongisto.

Työllisyydenhoitovelvoite mukana

Kolmikko painottaa, että perussuomalaiset liputtavat aina myös suomalaisen työn ja työn tekemisen puolesta.

– Metsähallituslain uudistamisen yhteydessä tämä tuli taas kerran todistettua, sillä metsähallituslakiin on otettu työllisyydenhoitovelvoite edelleen mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että tulevan yhtiön työntekijöillä on myös jatkossa mahdollisuus sovittaa yhteen paikallisten tahojen kanssa niitä erilaisia tarpeita, joita alueilla on.

– Tämä on tässä tilanteessa, jossa olemme, oivallinen esimerkki siitä, miten työllisyyttä hoidetaan vastuullisesti Itä- ja Pohjois-Suomessa, missä Metsähallituksella on iso rooli, sanoo hallitusneuvotteluissakin Smolnassa mukana ollut Hongisto.

SUOMEN UUTISET