Perussuomalaiset Naiset toteavat kannanotossaan, että Suomeen ollaan luomassa halpatyömarkkinoita ja suurimmat häviäjät ovat naiset ja kouluttamattomat.

– Työvoiman vapaa liikkuvuus ja tarveharkinnan poisto ovat nyt ne avainsanat, joilla elinkeinoelämä ajaa uudistuksia kuin käärmettä pyssyyn. Elinkeinoelämän tavoite on, että kotimaan työmarkkinat ajetaan täyteen ”kolmansista maista” tulevia siirtotyöläisiä, joille ei ole tarkoituskaan maksaa käypää palkkaa, arvostelee Perussuomalaisten Naisten puheenjohtaja Marja-Leena Leppänen.

Miksi ay-liike ei pidä meteliä?

Yle uutisoi äskettäin, kuinka rakennustyömaat ovat täynnä uzbekistanilaisia maalareita, vaikka heitä on Suomessa työttömänä yli 3 000. Uzbekkeja palkataan, koska heille voi maksaa sellaista palkkaa, johon virolaisetkaan eivät ole enää tyytyväisiä. Suomalainen rakennusmaalari taas tulee paremmin toimeen työttömyyskorvauksella kuin 8 euron tuntipalkalla.

– Tämä on kestämätöntä, se ei ole kansantalouden eikä yksittäisten ihmisten etu. Emme ymmärrä, miksi ay-liike ei pidä tästä suurempaa ääntä. Ay-liike ei aja pienipalkkaisten eikä naisten asiaa. Se on nähty.

– Halpatyö koskee erityisesti niitä aloja, joille naiset ja vähän koulutetut työllistyvät. Haluamme estää tämän kehityksen ja nostaa tämän asian reiluun keskusteluun, Leppänen linjaa.

SUOMEN UUTISET