Valtiovarainvaliokunnan perussuomalaiset jäsenet ovat huolestuneita Suomen EU-jäsenmaksuosuuden valtavasta kasvusta. Tämänhetkisten arvioiden mukaan Suomen maksuosuus saattaa kuluvana vuonna nousta yli miljardiin euroon, ja viime vuoden lukuihin pohjaten voidaan arvioida, että Suomen suhteellinen nettomaksuosuus on tänä vuonna todennäköisesti koko EU:n suurin, kun vielä vuosi sitten olimme sijalla 9.

Muut suhteellisesti suuret nettomaksajat ovat onnistuneet neuvottelemaan itselleen jäsenmaksualennuksen. Hyvitystä saavat muun muassa Suomen pohjoiset kumppanit Tanska ja Ruotsi. Suomessa hallitus ei ole halunnut edes spekuloida jäsenmaksualennuksen hakemisella.

Valtiovarainvaliokunta käsitteli tänään Euroopan unionin komission esitystä unionin yleiseksi talousarvioksi vuodelle 2015. Perussuomalaiset jäsenet jättivät asiassa eriävän mielipiteen, koska määrärahojen kasvua ei edelleenkään ole saatu kuriin. Päinvastoin, budjetti paisuu entisestään. Tämä tarkoittaa sitä, että myös Suomen maksuosuus nousee entisestään.

Suuressa valiokunnassa puolestaan hyväksyttiin tänään 4,7 miljardin euron suuruinen lisätalousarvio EU:n tämänvuotiseen budjettiin. Päätöksen ansiosta Suomi maksaa loppuvuodesta EU:lle vielä ylimääräiset 37 miljoonaa euroa.

PS VERKKOTOIMITUS