Suomen Uutisen Petri Lehtinen haastatteli puoluekokousjärjestelyistä vastaavaa työmies Matti Putkosta. Katso haastattelu ylläolevasta videoikkunasta.

Kaksikymmenvuotisjuhlakokous on sujunut hienosti. Mitä kaikkea tällaisen kokouksen järjestämiseen kuuluu?

Viime keskiviikkona aloitettiin ja eilen klo 21 paikat olivat kunnossa. Aikamoinen projekti vetää tällainen ylös. Työt tehdään puoluetoimiston ja piirin kanssa yhteistyössä.

Miten näet perussuomalaisten tulevaisuuden puoleena?

Se on erittäin hyvä. Nämä kierrokset, jotka tässä nyt käytiin kesän aikana – tarkoitan Kreikka-kysymyksiä, monikulttuurisuuskysymyksiä – ne ovat nyt aika lailla avautuneet ihmisille. Ylen tutkimus kertoi, että yli 80 prosenttia perussuomalaisista antoi tukensa puoluejohdon hallituksessa ajamille asioille.

Kaikkien kannattaisi tutustua puolueen vaaliohjelmaan ja hallitusohjelmaan.

Mitkä ovat ne tärkeimmät syyt, miksi ihmiset äänestävät perussuomalaisia?

Sen takia, koska olemme rehellisiä ja puhumme juuri niistä asioista, joista ihmiset haluavat kuulla. Me uskallamme asettua valtavirtaa vastaan. Me kerromme, että ei ole olemassa yhtä totuutta mistään asiasta, ja että aina on olemassa vaihtoehto.

Kahden edellisen vaalikauden hallitukset ovat ajaneet maan konkurssitilaan. On erittäin kova työ, ennen kuin maa saadaan kuntoon.

Oletko tyytyväinen?

Olen tyytyväinen ja hieman väsynyt. Avausjuhlat menivät aivan upeasti. Pysytään näköjään aikataulussa. Ihmiset ovat päässeet puhumaan, saaneet tavata toisiaan. Illan yhteisessä juhlassa jatketaan.

SUOMEN UUTISET