Puheenjohtaja Riikka Purra (ps.) kommentoi elinkeinoministeri Vilhelm Junnilan (ps.) mediakohua. Oppositio kertoi tiistaina esittävänsä Junnilalle epäluottamuslausetta.

Purra kirjoittaa Twitterissä:

”Osa oppositiosta on päättänyt aloittaa hallitusvastuussa olevien perussuomalaisten savustamisen Junnilasta. Ministeri ja sitä ennen kansanedustaja Junnila on toiminut tehtävissään moitteetta, mm. Etyjin Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana ja PS:n eduskuntaryhmän johdossa.

Hänen huumorinsa on ollut huonoa ja sopimatonta, mutta se ei ole virallinen ministerin savustamisperuste, edes woken kulta-aikaan vuonna 2023. Julkisessa ulostulossaan viime viikolla hän pahoitteli virheitään ja ajattelemattomuuttaan ja korosti tuomitsevansa ääriliikkeet ja niiden teot ja ottavansa virheistä opikseen. Tämä ei epäluottamusta esittäville puolueille riittänyt. Tietenkään, sillä niille mikään ei riitä. Demokraattisesti valittu ja kaiken lain mukaan toimiva puolue PS ei voi saada näiden puolueiden ja tahojen hyväksyntää.

Meistä useat huomaavat – ja ovat huomanneet – sen vuorollaan. Pääoppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja, silloinen pääministeri Marin, totesi ennen vaaleja koko puolueemme olevan avoimen rasistinen. Ministeri Junnilalla on sekä minun että eduskuntaryhmän täysi tuki.

Samaan aikaan on päivänselvää, että niin perussuomalaiset kuin tämä hallitus toimii kaikkien lakien mukaan, ei kannata minkäänlaisia ääriliikkeitä, tuomitsee kaikki totalitaristiset ideologiat, väkivaltaisen toiminnan ja syrjinnän.”

SUOMEN UUTISET