”On vaarallista, kun ilmastokiihkoilijat osatotuuksilla lietsovat nuoriin ilmastoahdistusta. Osa nuorista on jopa ilmoittanut ahdistuneensa niin paljon, että eivät halua hankkia lapsia tällaiseen maailmaan. Kaikissa totalitäärisissä liikkeissä voidaan jonkun aikaa ratsastaa kannatuksen aallon harjalla yhdellä totuudella. Kun sitten paljastuu yhden totuuden onttous, niin tulee vääjäämättä monia traumoja aiheuttava voimakas vastarekyyliliike”. Näin kommentoi perussuomalaisten työmies Matti Putkonen.

Putkonen huomauttaa, että nuorten tulisi mieluummin olla ylpeitä Suomen ilmastopoliittisista saavutuksista. Ahdistukselle ei ole perusteita.

– Opettajien on otettava vastuu monipuolisen ja laajan ilmastopoliittisen tiedon välityksessä. Nuorten kannattaa olla ylpeitä maamme ilmastopoliittisista saavutuksista. Suomi yksi harvoista maista maailmassa, joka on laskenut päästöjä määrätietoisesti jo vuodesta 1990 alkaen. Fossiilisten polttoaineiden käytöstä johtuvat maailman CO2-päästöt ovat noin 32 gigatonnia. Suomen osuus siitä on 0,14 prosenttia eli runsaan promillen luokkaa. Suomi on jo toteuttanut kaikki mahdolliset päästöjen rajoitustoimet, Putkonen jatkaa.

Työmies pitää keskeisenä, että nuorille avattaisiin Pariisin ilmastosopimuksen sisältöä.

– On vastuutonta salata suomalaisilta, että Kiina ei ole sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjään ennen vuotta 2030, vaan sillä on lupa rajattomasti kasvattaa niitä. Kun Pariisin sopimuksen mukaan taakka jaetaan maanosan mukaan, niin Puola, Bulgaria ja Romania eivät suostuneet ottamaan heille kuuluvat päästövähennystaakaa – se sälytettiin suomalaisille. Nyt myös Saksa on ilmoittanut, ettei se kykene hoitamaan omaa osuuttaan.

– Suomalaisten nuorten ilmastolakoilla tulee vaatia, että Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki EBRD:n on ryhdyttävä rahoittamaan todellisten saastuttajien kuten Puolan, Romanian, Bulgarian ja vastaavien ilmastoprojekteja. Ei antamalla vastikkeetonta rahaa, vaan investointeja rahoittamalla. Näin esim. suomalaiset metalli- ja teknologiayritykset tekisivät tarvittavia uudistuksia, joita EU sekä ko. maat rahoittaisivat. Näin saataisiin työtä suomalaisille duunareille ja turvataan suomalaisille nuorille taloudellinen ja terveellinen tulevaisuus perustaa perhe.

– Mitä suomalaiset saavat vaihtokaupassa harhaisella ilmastopolitiikalla Suomesta ulosajetuille teollisuustyöpaikoille? Jäljelle jäisi ainoastaan katoava vauraus, häviävä kilpailukyky sekä näiden aiheuttama katkeruus ja hyvinvointipalvelujemme teurastus, varoittaa työmies Putkonen.

SUOMEN UUTISET