Perussuomalaisten työmiehen Matti Putkosen mielestä hallitus ei uskaltanut tehdä tarpeeksi isoja rakenteellisia uudistuksia. Hänen mukaansa yhteisöveron laskeminen on oikeansuuntainen päätös, mutta hän kritisoi muita toimia, kuten sähköveron nostamista ja kilometrikorvausten leikkaamista. – Nyt lyötiin työntekijöitä korville oikein lujasti. Yhteisöveron alentamiselle olisi pitänyt saada vastinpari tuposta, Putkonen totesi Ylen Aamu-tv:ssä. Putkon...

Perussuomalaisten työmiehen Matti Putkosen mielestä hallitus ei uskaltanut tehdä tarpeeksi isoja rakenteellisia uudistuksia. Hänen mukaansa yhteisöveron laskeminen on oikeansuuntainen päätös, mutta hän kritisoi muita toimia, kuten sähköveron nostamista ja kilometrikorvausten leikkaamista.

– Nyt lyötiin työntekijöitä korville oikein lujasti. Yhteisöveron alentamiselle olisi pitänyt saada vastinpari tuposta, Putkonen totesi Ylen Aamu-tv:ssä.

Putkonen kannatti myös hallituksen suurituloisia suosivan osinkoveropäätöksen kumoamista. Ohjelmassa haastateltu vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen oli samaa mieltä. Hän palauttaisi kehysriihessä poistetun 60 000 euron ylärajan osinkojen kevyelle verotukselle.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä piti rajaa keinotekoisena: kun verotus nousi, yrityksen kasvu loppui ennen siihen, ja rajan poisto kannustaa yritystä kasvamaan entistä suuremmaksi.

PS VERKKOTOIMITUS