Torstaina ilmestynyt Seiska-lehti on demareille karua luettavaa. ”Kohukansanedustajan traaginen eroriita”. ”Ex-vaimo pakeni turvakotiin!”. Paljastukset saavat jo ennestään todella vaikeassa julkisuuskierteessä sinnittelevän Hussein al-Taeen tilanteen näyttämään entistä pahemmalta.

Suomen Uutiset kertoi aiemmin valheiden siivittittäneen Hussein al-Taeen (sdp.) eduskuntaan. Aikaisempina vuosina erittäin roisia kieltä käyttänyt al-Taee kiisti ensin kaiken, mutta kun eduskuntavaalit oli käyty, hän tunnusti kirjoittaneensa homo- ja juutalaisvastaisia tekstejä. Konfliktinratkaisun ja rauhan asian teemoja vaalikampanjassaan korostaneen al-Taeen toiminta kummeksutti, ja julkisuuskohu oli valmis.

Al-Taee vetäytyi sairauslomalle, mutta kohu ei ole vielä ohi. Kohun voimaa kuvaa se, että vaikka kohde on sairauslomalla, sen aikana julkistetaan uusia paljastuksia. Normaalisti tällaiset saisivat odottaa siihen saakka, kunnes kohde palaa kehiin.

Tänään ilmestynyt Seiska kertoo al-Taeen avioituneen kymmenisen vuotta sitten irakilaisnaisen kanssa. Kun nainen huhtikuussa 2010 ilmoitti haluavansa eron, tilanne kriisiytyi pahaksi riidaksi, jossa oli mukana kiista parin 3-vuotiaasta lapsesta. Husseinin mukaan äiti ei ollut sopiva huoltajaksi, eikä tällä ollut myöskään oleskelulupaa. Avioerohakemuksen jättämisen jälkeen Hussein teki vaimostaan rikosilmoituksen, koska pelkäsi, että vaimo valmisteli lapsen kidnappausta Irakiin.

Vaimo puolestaan väitti Husseinin uhanneen tappaa hänet, ja että Hussein oli pahoinpidellyt häntä lapsen nähden. Oikeus ei kyennyt vahvistamaan kummankaan väitteiden todenperäisyyttä. .

Vaimo joutui muuttamaan turvakotiin, Hussein lähisukulaisineen määrättiin lähestymiskieltoon.

SUOMEN UUTISET