SDP:n kohukansanedustaja Hussein al-Taeeta koskeva kohu ei ole vielä laantunut, ja puolueella on jälleen käsissään uusi valheita äskettäin ladellut ehdokas. Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi jätti kertomatta rikoshistoriastaan hakiessaan EU-vaaliehdokkaaksi.

Kansanedustaja al-Taee (sdp.) valehteli medialle aivan eduskuntavaalien kynnyksellä, mutta hän paljastui vasta vaalin jälkeen. Tapaus liittyi varsin raflaaviin verkkokirjoituksiin, jotka kuvastivat muun muassa homofobiaa ja juutalaisvihaa. Al-Taee väitti paljastuksia kuvamanipulaatioiksi, mutta ne paljastuivat aidoiksi. Al-Taee on tällä hetkellä sairauslomalla.

Mikkel Näkkäläjärvi sortui niin ikään totuuden muunteluun. SDP:n järjestöpäällikkö Jenny Suominen kertoi Ylelle, ettei Näkkäläjärvi ollut kertonut rikoshistoriastaan suostumuslomakkeessa hakiessaan EU-vaaliehdokkaaksi.

Näkkäläjärvi kertoi sunnuntaina Facebookissa rikoshistoriastaan. Ulostulo on peruja HS:n tutkivalle jutulle, jossa käytiin läpi ehdokkaiden rikostaustoja. Jutun mukaan SDP:n riveistä löytyi yksi henkilö, joka oli saanut syytteen eläinsuojelurikoksesta sekä törkeästä rattijuopumuksesta.

Näkkäläjärvi avautui sunnuntaina:

”Olen tehnyt vuosina 2006 ja 2010 nuoren ikäni raskaimmat virheet. 16-vuotiaana sain sakot eläinsuojelurikoksesta: tyhmyys tiivistyi porukassa ja muiden joukossa löin kissaa.”

”20-vuotiaana kesällä 2010 hyppäsin humalassa auton rattiin, nukahdin ja ajoin auton metsään. Siitä minut tuomittiin 30 vuorokauden ehdolliseen vankeuteen. Kyseessä oli nuoren miehen vastuuton teko.”

Tänään media uutisoi, että kyseessä on astetta ikävämpi toiminta kuin vain kissan lyöminen.

Iltalehti kuvaa tapahtunutta: ”Viikonlopun aikana neljästä pojasta koostunut kaveriporukka tappoi inarilaisnaisen kissan ja tämän kahdeksan pentua julmalla ja raa’alla tavalla. ” Lehden mukaan Näkkäläjärvi oli mukana, ”kun kaveriporukka tunkeutui inarilaisnaisen mökkiin uudestaan ja tappoi mökissä olleen aikuisen kissan.”

Tapausta on kommentoitu laajasti sosiaalisessa mediassa. Asioiden todellisen laidan paljastuttua monet kommentit ovat olleet järkyttyneitä.

Puolustuskyvyttömien eläinten tappamisen on koettu soveltuvan heikosti puolueelle, joka niin usein viittaa Rafael Paasion sanoihin: ”Jos et muuten tiedä, mitä teet, ole aina heikomman puolella”.

SUOMEN UUTISET