Uuninpankopoikana tunnettu SDP-valtuutettu Sakari Timonen on ilmeisen tyytymätön Yle-haastatteluun, jossa kansanedustaja Jani Mäkelä (ps.) esiintyy positiivisessa valossa. Timonen maalailee lukijoidensa mieliin näkymiä, missä kansanedustaja joutuu ”vastaamaan fyysisesti”.

Timonen kirjoittaa: ”Siinäpä on sitä harkittua puhetta, jonka takana pitää pystyä seisomaan ja joka pitää pystyä sanomaan myös kasvokkain. Jos Mäkelä oikeasti puhuisi tuollaista kasvokkain tuntemattomille, niin jossain vaiheessa sattuisi kohdalle sellainen, joka vastaa fyysisesti.”

SDP-valtuutettu Timosen viesti on käytännössä se, että mikäli kansanedustaja Mäkelä jatkaa työtään nykyisellä tavalla, hänen pitää varautua tulevaisuudessa väkivallan kohtaamiseen.

Fyysinen vastaaminen” on perusrakenteeltaan samantyypinen verhottu viesti, kuin esimerkiksi: ”varo kun kuljet portaissa” tai ”kannattaa tarkistaa, että palovakuutukset ovat kunnossa”.

Poliittisten toimintavapauksien loukkaaminen väkivallalla uhkaamalla on rikoslaissa kielletty.

Jani Mäkelä kertoo Twitterissä harkitsevansa jatkotoimia. Samoin PS-kansanedustaja Sanna Antikainen tukee Mäkelää ja pyytää Timosta täsmentämään, mitä hän ”fyysisellä vastaamisella” oikein tarkoittaa.

Apu-lehdessä blogia pitävä Timonen on SDP:n valtuutettu ja oikeustieteen kandidaatti.

Timosen väkivaltamaalailu on poikkeuksellista myös senkin takia, koska hän on aikaisemmissa kesäkuun blogeissaan voimakkaasti kiistänyt, että SDP:llä olisi jonkinlainen rooli levottomuuksiin yllyttämisessä. Maailmalla ja Suomessakin on eletty yhteiskunnallisesti jännittyneitä aikoja Black Lifes Matter -mielenosoitusten myötä.

SUOMEN UUTISET