SDP:n kohuvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein hämmästytti sunnuntaina jakamalla Twitterissä törkeän homofobisen twiitin. Iva kohdistuu ennen muuta kansanedustaja Sebastian Tynkkyseen, joka on kuvassa kumppaninsa kanssa.

Husseinin halventama Tynkkynen kommentoi asiaa:

”SDP:n valtuutettu Husu Hussein levittää kuvaa, jossa minun ja poikaystäväni kuvan päälle on PS-logo muutettu muotoon ”Peräsuoli”. Vaikka homosuhteet noteerataan pakonomaisesti anaalijuttujen ja ivan kautta, niin meidänlaisten rakkaus on yhtä arvokasta.”

Husu Husseinin jakamassa kuvassa on useita perussuomalaisia kansanedustajia, joilla on ulkomaalaiset puolisot.

Twiitin tykkääjien joukosta löytyy veteraanipolitiikko Liisa Jaakonsaari (sdp.) sekä RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet, joka on toiminut myös yhdenvertaisuusvaltuutettuna.

Kirjoitus on selvässä ristiriidassa vain kolme päivää sitten julkaistun SDP:n syrjinnän vastaisen julkilausuman kanssa.

PS-kansanedustaja Sanna Antikainen kommentoi: ”Sebastianin ja Alanin kohdalla on logo ”perasuoli”. Todella inhottavaa kiusaamista. Kertakaikkisen oksettavaa.”

Hän kysyy Husulta, tykkäisikö hän siitä, että hänen vaimostaan jaettaisiin tällaisiä kuvia? Hän kysyy myös SDP:ltä sekä pääministeri Sanna Marinilta (sdp.), onko Husseinin toiminta näiden mielestä hyväksyttävää.

Lateli aiemmin keksittyjä rasismitarinoita

SDP:n kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein on jäänyt kiinni tekaistujen viharikostarinoiden kertomisesta.

Suomen Uutiset kertoi aiemmin Husseinin alunperin sosiaalisessa mediassa jakamasta kertomuksesta, jonka mukaan hän olisi taksinkuljettana toimiessaan jättänyt rasistisesti käyttäytyneen asiakkaan moottoritien varteen. “Eilen taksikyydissäni ollut haukkui pystyyn ja kehotti minua palamaan kotiin Somaliaan puolustamaan isänmaani. Pysäytin auton moottori tiellä ja pyysin tämän poistumaan kyydistä. Hän oli ihmeissään, ettei minulle kelvannut hänen rahoja. Sanoin, etten ota rasisteilta rahaa!” Hussein kirjoitti.

SDP:n Helsingin valtuustoryhmä kertoi tehneensä tapauksen johdosta pikapäätöksen Husseinin väliaikaisesta erottamisesta. Syyksi kerrottiin valehtelu ja siitä johtuva luottamuspula.

SUOMEN UUTISET